Dos ingressats més a l’hospital per culpa d’un coronavirus que deixa 86 nous positius

Al centre sanitari ja hi ha sis pacients amb Covid-19 per culpa de la nova onada impulsada per la variant Delta, un dels quals es troba a l’UCI i amb necessitat de ventilació mecànica

Una imatge recent de l'hospital.
Una imatge recent de l'hospital. Toni Solanelles

La pandèmia -i la variant Delta- segueixen sense donar treva. Al llarg del cap de setmana, Salut ha diagnosticat fins a 86 nous contagis per culpa, en gran part, de la nova soca del coronavirus, més transmissible. I, de retruc, continua a l’alça la pressió que la Covid-19 genera sobre el sistema sanitari, amb dos pacients més ingressats a l’hospital. Ja en són sis, un dels quals a cures intensives i sota respiració mecànica.

Queda clar, novament, que l’epidèmia ha agafat força, impulsada sobretot per la variant Delta, que ja va causar estralls a l’Índia. Per ara, al Principat la soca ha generat un repunt important dels contagis, però, afortunadament, sense haver de lamentar cap víctima mortal. En els darrers tres dies, 86 nous positius, el que suposa una mitjana superior a 28 diaris. Amb aquest ja són 14.359 les infeccions registrades al país des de l’esclat de la pandèmia, el març del 2020.

Paral·lelament, es comencen a donar altes a aquelles persones que van emmalaltir en l’inici d’aquesta nova onada. 53 noves s’han pogut atorgar els darrers dies. Això no evita, però, que torni a créixer el nombre de pacients actius. Passen de 302 a 335. És a dir, 33 més.

I, de retruc, ara sí que l’onada genera estrès al sistema sanitari. I, particularment, a l’hospital. Al centre hi ha ja sis pacients Covid, un més que divendres. D’ells, una persona es troba ingressada a la unitat de cures intensives i, ara, ja requereix ventilació mecànica.

En canvi, el que sí que s’ha frenat durant el cap de setmana és la campanya de vacunació. Tot just s’han administrat 696 noves dosis, totes corresponents a la primera tongada. Això suposa que, en total, s’han posat al país 82.349 vaccins. 48.445 persones tenen almenys una dosi i 33.904, la pauta completa.  

Comentaris (8)

Trending