L’increment de quadres greus de Covid entre persones no vacunades crea malestar en molts sanitaris

La immensa majoria dels professionals de l’hospital fan una crida a vaccinar-se davant el que consideren una evidència que l’impacte del contagi sempre és menor i alhora el virus és menys transmissible

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

El fet que els darrers dies hagin augmentat, i molt, els quadres greus de Covid entre persones joves i no vacunades està generant cert malestar en molts sanitaris de l’hospital, especialment aquells que estan a primera fila, a primera línia d’atenció. Malgrat que respecten la llibertat de les persones de decidir què fan en relació amb la seva salut, lamenten que se’ls exigeixi un “sobreesforç” a ells que “una petita part de la població no fa”. “Es tracta de viure en comunitat”, han explicat els professionals sanitaris consultats.

La tensió sanitària torna a ser molt important. Ja hi ha professionals que estan anul·lant vacances programades i acumulant dies treballats preveient aquest repunt de malalts que necessiten atenció hospitalària. Cert que els darrers dies s’ha vist una frenada en el creixement exponencial de contagis, però això no treu que la pressió hospitalària hagi pujat i de quina manera. De fet, entre els professionals de l’hospital també hi ha malestar amb aquells pocs companys que no s’han volgut vacunar.

Les persones consultades recorden que la immensa majoria dels sanitaris s’han vacunat fins i tot tenint una taxa d’anticossos molt elevada pel fet d’haver passat la malaltia. En més d’un cas, fins i tot dues vegades. D’aquí que hi hagi malestar amb aquella part de la població que renega de la vacuna, sempre segons els professionals de l’àmbit hospitalari consultats. I és que, asseguren, hi ha evidència científica que “les persones vacunades normalment passen el virus d’una forma més lleu alhora que tendeixen a transmetre menys la malaltia”.

Els darrers dies han hagut d’ingressar a l’UCI set persones de 61 anys o menys. I la immensa majoria no estaven vacunats per decisió pròpia. Els sanitaris asseguren que no volen criminalitzar ningú i que han d’atendre totes les persones que emmalalteixen com no pot ser d’una altra manera. “Però és evident que hi ha una manera de contenir els casos greus i encara hi ha qui ho posa en dubte. Nosaltres ens hi juguem la pell perquè d’altres vagin fent clams sense cap mena de sentit”, han afirmat alguns dels sanitaris consultats.

Comentaris (47)

Trending