Increment d’entre el 5 i el 10% de les tarifes dels metges, dels fisioterapeutes o dels dentistes

A partir dels contactes mantinguts pel cap de Govern i el ministre de Salut, la CASS procedirà a fer una actualització en els respectius convenis, alguns dels quals s’estan negociant de manera íntegra

Reunió entre Albert Font i Xavier Espot i representants del Col·legi de Metges.
Reunió entre Albert Font i Xavier Espot i representants del Col·legi de Metges. SFGA

Les tarifes referents als actes mèdics o de similar naturalesa s’incrementaran entre un 5 i un 10%. A partir dels contactes mantinguts pel cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Albert Font, la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) procedirà a actualitzar els aspectes tarifaris que incorporen els convenis -alguns en plena negociació- de professionals com els metges (els generalistes cobraran 26,82 euros i els especialistes 32,36 euros per visita), els dentistes o altres auxiliars mèdics com poden ser els fisioterapeutes o les professionals de la infermeria.

Els increments no són lineals, i cal veure cadascun dels actes mèdics que s’han de realitzar per saber quina serà la pujada. En tot cas, tots els professionals de la sanitat recuperaran una mica del poder adquisitiu perdut fins ara. En tot cas, hi haurà actes mèdics que ni tan sols s’apujaran el cost de la vida hagut el 2022, que es va situar en el 7,1%. Fonts properes al Col·legi de Metges, que està en plena negociació d’un nou conveni amb la CASS, han reconegut que hi ha un acord total sobre les tarifes. I que el global del nou document de relació amb la Seguretat Social està pendent de “dos o tres serrells menors que haurien d’estar resolts en breu”.

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Cesar Marquina, ha explicat que la visita al metge generalista s’incrementarà un 10% (passant de 24,38 euros a 26,82) i la dels especialistes, un 8% (de 29,96 a 32,36 euros). Les visites als ortofonistes (logopedes) o als fisioterapeutes també tindran un augment del 10% i la dels podòlegs, per exemple, tindran una puja del 7,1%. Els increments, ha remarcat Marquina, son fruit del “diàleg constant” i culminen, segons el portaveu governamental, la roda de contactes que s’han mantingut.

Les noves tarifes, segons Marquina, “responen a un compromís entre el que es va demanar per part dels col·lectius i el que el Govern ha estimat que era pertinent”. En aquest sentit, el ministre ha recordat que hi ha molts casos en què els preus, les tarifes, estaven congelades des del 2012 i que es mira de “restaurar” aquell poder adquisitiu que s’ha deixat de guanyar d’ençà de llavors.

WhatsApp Image 2023 03 08 at 18.40.47
 
WhatsApp Image 2023 03 08 at 18.42.28
WhatsApp Image 2023 03 08 at 18.43.53

 

Etiquetes

Comentaris (9)

Trending