Govern ‘torna a cobrar’ les proves diagnòstiques de Covid als turistes

L’executiu publica al BOPA un decret d’establiment de tarifes perquè legalment des del darrer dia de novembre s’havia imposat la gratuïtat general dels tests

Les proves de detecció de la malaltia es fan a l'antiga plaça de braus.
Les proves de detecció de la malaltia es fan a l'antiga plaça de braus. Toni Solanelles

Si es vol dir d’una manera planera, s’ha resolt un error. S’ha fet marxa enrere a un descuit. A mitjan novembre es va imposar el cobrament de les proves de diagnòstic de la Covid de forma general. Però el fet que la incidència de la pandèmia tornés a ser molt elevada va fer que pocs dies després es deixessin sense efecte les tarifes. I es van deixar sense efecte de mode global, amb la qual cosa també se suprimia l’obligació de pagament de les proves per als turistes. 

Vista la suposada badada, s’ha publicat al BOPA de forma extraordinària un decret per deixar clar que aquelles persones que no viuen i/o treballen al Principat (o són nacionals) han de pagar. En concret, en els ‘stop labs’ públics, el cost de fer-se una TMA és de 40 euros i el test ràpid d’antígens està valorat en 5 euros. Hi ha, però, algunes excepcions que s’estableixen en el propi decret i que són les següents. Diagnòstic de casos amb sospita d’infecció: s’estableix la gratuïtat de la prova TMA quan existeix una prescripció mèdica d’un professional mèdic d’Andorra. I control de contactes: s’estableix la gratuïtat de les proves diagnòstiques quan són indicades pel ministeri de Salut a través del circuit específic.

Etiquetes

Comentaris

Trending