Govern reparteix tests d’antígens per al 62% de la població major de sis anys

Des de Salut es considera “positiva” la dada, tot posant en relleu que la ciutadania “s’ha responsabilitzat i és conscient de la importància d’afegir una capa més de protecció”

Cues al centre de congressos per recollir els tests.
Cues al centre de congressos per recollir els tests. T. S.

Govern fa un balanç “positius” de la distribució de tests d’antígens que es va fer entre la ciutadana de cara a les trobades de Nadal. En total, s’han repartit gairebé 93.000 proves. Això suposa que el 62% de la població els ha anat a buscar. Per a la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, es tracta d’una xifra molt bona i que demostra que gran part de la gent ha volgut ser responsable i intentar evitar dispersar el virus.

En total, s’han repartit 92.765 tests. Lògicament, la parròquia on més gent els ha demanat ha estat Andorra la Vella, amb prop de 26.000. En segon lloc hi ha Encamp, amb 16.900, seguida d’Escaldes-Engordany, amb 14.400. Les xifres a Sant Julià i a la Massana estan entorn dels 12.000 mentre que a Canillo se n’han distribuït prop de 5.000 i a Ordino més de 6.300.

Això suposa, ha remarcat Mas, que s’han repartit tests per al 62% de la població major de sis anys. Una dada que la secretària d’Estat de Salut considera bona. “Pensem que les persones, com ha passat durant tota la pandèmia, s’han responsabilitzat i són plenament conscients de la importància que té afegir una capa més de protecció”, ha comentat.

Han quedat, per tant, pendents de repartir el 38% dels tests. Tot i això, almenys per ara, Govern no es planteja, com sí que es va fer l’any passat, oferir l’opció de recollir una tercera prova. “Tenim la gratuïtat dels stop labs, tant per a proves d’antígens com per TMA”, ha recordat Mas. A la vegada, es considera que “qui ha volgut, els ha pogut recollir i els comuns han allargat dies”.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending