Govern admet que l’Oficina Covid porta retard acumulat des de l’1 de desembre

Amb el canvi de protocols i l’increment de dotació de personal, aquest dissabte l’organisme de seguiment dels contagis hauria de posar-se al dia

El ministre de salut i el cap de Govern amb una de les tècniques de l'Oficina Covid durant la visita que hi van fer.
El ministre de salut i el cap de Govern amb una de les tècniques de l'Oficina Covid durant la visita que hi van fer. X. PUJOL / SFGA

El cap de Govern, Xavier Espot, ha admès que l’Oficina Covid acumula un retard important en el seguiment dels casos de coronavirus, la concertació de proves o la comunicació dels resultats d’aquestes des de l’1 de desembre. Això hauria creat múltiples disfuncions. Amb el canvi de protocols i l’increment de la dotació de personal, l’oficina, “d’ara a dissabte”, hauria de fer net i posar-se al dia.

Així ho va indicar Espot després de visitar, entre altres llocs vinculats a la gestió de la pandèmia, l’oficina que dirigeix Bruno Bartolomé amb l’assistència, actualment, dels secretaris d’Estat de Salut, Helena Mas, i de Transformació Digital i Projectes Estratègics, César Marquina. El cap de Govern va defensar tant la feina feta com els canvis de protocol, assegurant que segons els càlculs que s’havien fet, per mantenir el format que s’havia fer servir fins fa poc calien un 300 traçadors per poder fer la feina.

Evidentment, no es dotarà de tants efectius ni tan sols s’acostarà a l’esmentada xifra. L’assumpció d’un nou mètode de treball, d’uns nous protocols, “no és res d’extraordinari” sinó que és “el que fan els països de l’entorn”. Per al cap de Govern, el nou protocol adoptat, que com al seu dia va indicar el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, “empodera” el ciutadà, “estic segur que normalitzarà” el seguiments i els controls que es van fent dels contagiats.

Comentaris (10)

Trending