França fa un tímid enduriment de les mesures malgrat la preocupant situació sanitària per la Covid

El Cap d'Any es podrà celebrar sense toc de queda, es limiten les concentracions a 2000 persones a l'interior i 5.000 a l'exterior i es prohibeix consumir a peu dret als bars

Comentaris

Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dilluns.
Jean Castex durant la seva intervenció d'aquest dilluns. ALTAVEU

El primer ministre francès ha anunciat aquest dilluns unes tímides mesures restrictives malgrat la preocupant situació sanitària que viu el país amb més de 700 casos per 100.000 habitants, la xifra més alta des de l'inici de la pandèmia. Jean Castex ha dit que el Cap d'Any es podrà celebrar sense toc de queda. Es limiten les concentracions a 2.000 persones a l'interior i 5.000 a l'exterior. Es prohibeix consumir a peu dret als bars i en els concerts tots els assistents hauran d'estar asseguts. El teletreball serà obligatori com a mínim tres dies a la setmana.

El consell de defensa i el consell de ministres de França han adoptat noves mesures per aturar la propagació de la variant Òmicron al país. El primer ministre, Jean Castex i el titular de la cartera de Salut, Olivier Véran han comparegut posteriorment en roda de premsa per fer l'anunci. Castex ha anunciat que la situació és molt complicada i ha afegit que la inmensa majoria d'hospitalitzats no estan vacunats. Ha subratllat que el termini per a la tercera dosi del vaccí passa de quatre a tres mesos. S'aprovarà una llei per augmentar les sancions pel passis sanitaris falsificats. 

Es prohibeix el consum d'aliments i begudes als espectacles, en els transports i a les graderies de les competicions esportives. Així mateix no es podrà consumir a peu dret en els bars i en els restaurants. La tornada a les escoles després de les vacances de Nadal tindrà lloc, com estava previst, el 3 de gener i de manera presencial.

El ministre de Salut, Olivier Véran, per la seva part, ha indicat que la variant Òmicron és tres o quatre vegades més contagiosa que la Delta i ha informat que el passi sanitari es transformarà en vaccinal. D'aquesta manera per anar a un bar o a un restaurant caldrà demostrar que s'està vacunat.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending