Les farmàcies, reticents a la baixada de preus dels tests d’antígens

El Govern continua treballant per determinar la quantia al país mentre que un únic establiment ha pres la decisió d’equiparar-se a Espanya i vendre’ls a 2,99 euros

Tests d'antígens.
Tests d'antígens. Toni Solanelles

Fa gairebé una setmana les farmàcies del país van fer evident la seva inquietud amb la baixada dels preus dels tests d’antígens a Espanya. La resposta del Govern va estar treballar per tal de trobar una fórmula que fos beneficiosa i que no necessàriament havia de passar per una reducció de l’import dels TRA. De moment, tots els locals s’han mostrat reticents a disminuir el preu. Tots, menys un, que ja ha pres la decisió pel seu compte i ha posat a la venda els tests a 2,99 euros, equiparant-se amb el país veí.

L’opinió general és la d’esperar fins que el Govern prengui una decisió. “No estem disposats a abaixar els preus si no ens ho indiquen, la diferència és molt gran, no estem parlant d’uns pocs cèntims”, han assegurat des d’un dels establiments amb el qual ha pogut parlar l’Altaveu. És un fet que els 2,94 euros que s’han estipulat a Espanya són, en molts casos, molt inferiors al cost de compra als distribuïdors. Per tant, les farmàcies asseguren que en cap cas una disminució tan forta els podria compensar econòmicament.

Gran part dels establiments, gairebé tots, continuen tenint els preus que eren habituals fins ara. Principalment, continuen costant 4,90 euros a tot arreu o es venen per packs, a un cost aproximat de 23 euros per cinc tests. “Veiem molt complicat abaixar el preu”, expliquen des d’una de les farmàcies. En altra, expliquen que han rebut una comanda elevada i que es va pagar molt més que els 2,94 euros que es proposen. Per tant, fins que no s’esgotin els existents, no serà fàcil que es baixi l’import.

Malgrat això, una farmàcia, i sembla ser l’única, ha decidit equiparar-se a Espanya. Fa uns dies que està venent els seus tests d’antígens a 2,99 euros, tot i que asseguren que els van comprar més cars. “Per nosaltres no és moment de pensar en l’economia, sinó de posar-nos a disposició del ciutadà”, asseguren des de l’establiment. Si pensen que estan generant una competència, en certa manera, deslleial, afirmen rotundament que no. Tot i això, han tingut cues per tal d’aconseguir els tests a preu espanyol.

Els regents són molt conscients que estan perdent diners amb aquest preu, “però és moment d’arribar a tots”, apunten. A més, creuen que és necessari “fer tot el possible perquè aquesta situació acabi com més aviat millor”. Per tant, la seva tàctica ha estat equiparar-se a Espanya per evitar que es busqui fora el que també es té al país. “Possiblement, seria el moment que, entre tots, abaixéssim els preus i facilitéssim la situació”, expliquen.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending