Espot té clar que les mesures per la variant Òmicron tindran “impacte” en el turisme

El Govern està a l’expectativa davant les restriccions que imposen els territoris veïns i, també, s’està alerta davant l’arribada de la nova soca de la Covid

El cap de Govern, Xavier Espot, al costat del president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat.
El cap de Govern, Xavier Espot, al costat del president del grup parlamentari demòcrata, Carles Enseñat. Toni Solanelles

Si no s’adopten mesures, hi ha un impacte. Si s’adopten, n’hi ha un altre. Però al cap i a la fi amb la pandèmia encara ben viva la repercussió de qualsevol decisió per mirar de contenir el virus és clara en el turisme. Així ho ha vingut a dir el cap de Govern, Xavier Espot, que ha admès que s’està a l’expectativa per quina pot ser la incidència per les mesures adoptades pels territoris veïns sobre l’afluència de visitants al país en un moment clau per a l’economia andorrana però, també, s’està molt alerta davant la plausible arribada de la variant Òmicron.

Espot, a redós de la sessió tradicional de Sant Tomàs al Consell General, ha fet un “balanç agredolç” d’aquest 2021, perquè si bé hi ha hagut moments “de felicitat quan retornava l’activitat econòmica i social pràcticament a la normalitat i l’hospital estava gairebé buit”, la situació torna a ser molt complicada. El màxim responsable de l’executiu, que ha fet una intensa crida a vacunar-se -“una apel·lació”, ha dit- davant l’amenaça d’Òmicron, ha explicat que fins ara “segurament hauríem pogut fer coses millors”, però que tot i amb això, el balanç és raonablement bo tenint en compte que “la situació és canviant, difícil, i no hi ha solucions miraculoses”.

Després d’un mes difícil -bona part del novembre i el que portem de desembre-, l’objectiu és millorar tant com es pugui per poder rebre en les millors condicions possibles la nova variant de la Covid sense saber massa l’impacte que pot suposar. Davant de l’amenaça de la nova soca i la incidència que ha tingut la cua de la Delta, era evident que calia adoptar mesures. També que ho farien els territoris veïns -Catalunya va acordar aquest dilluns noves restriccions amb un toc de queda entre la 1 i les 6 de la matinada- amb les conseqüències que puguin tenir i que no se sap ben bé quines són però hi seran.

Les restriccions tenen “un impacte psicològic evident, normal i lògic” i la gent “té tendència a quedar-se a casa”. Per tant, això pot tenir efectes sobre la temporada hivernal andorrana. Però cal adoptar decisions perquè “també té un impacte no prendre mesures” i acabar acumulant “una incidència enorme” en relació a la pandèmia que també comporta una imatge poc acurada, en aquest cas, del Principat, si no es fes res. Tot plegat, ha recordat Espot, és “la quadratura del cercle”.

Comentaris (2)

Trending