Una escultura per agrair la feina dels sanitaris, però sobretot per no oblidar-la

L’artista Xavier Raventós, ha donat la seva obra a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, així com ho ha fet amb diversos centres de Catalunya

Els sanitaris amb l'escultura de Raventós
Els sanitaris amb l'escultura de Raventós Pilar Candel

“La condició humana som tan estúpids que d’aquí a uns anys ja ens haurem oblidat”, ha apuntat el director general del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS), Josep Maria Piqué. I amb l’objectiu de recordar, s’ha col·locat la nova escultura a la plaça de la planta -3 de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Ha sigut una donació de l’artista Xavier Raventós, que ha volgut agrair així la tasca feta pel personal sanitari durant la crisi de la Covid-19.

Raventós ha fet tot un seguit de donacions, no únicament a Andorra, sinó també a diversos centres catalans, com el de Figueres. Amb ferro reciclat, ha volgut fer un homenatge als professionals de la salut, “és una manera d’agrair el seu esforç i tota la seva feina”. Raventós ha explicat que, a partir d’una donació de ronyó, va començar el seu contacte estret amb el món sanitari, i que li hagués agradat fer-ho “amb tots els hospitals”, feina impossible.

L’escultura, feta amb un tros de biga i roda de carro, representa la fortalesa i la feblesa. La feina quasi hercúlia dels sanitaris i la delicada situació en què es trobaven els pacients. Per això, es representa amb un professional de la salut carregant un malalt. La localització també és clau, ja que Piqué explica que s’ha fet en aquest espai on es pot asseure i observar-la, “com a recordatori de què em passat”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending