Es prolonga l’obertura de l’oci nocturn de forma indefinida

L’estudi vigent es mantindrà fins a la setmana vinent, quan s’aprovi el decret que determinarà les mesures sanitàries que hauran d’adoptar tots els locals relacionats amb la restauració, cultura o esports

Un discjòquei a una discoteca.
Un discjòquei a una discoteca.

L’oci nocturn es mantindrà obert, de moment i si no es dóna una situació imprevista, almenys els pròxims mesos. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha afirmat que l’estudi que s’està realitzant actualment continuarà, per poder continuar tenint un control dels brots que es puguin donar. Aquesta prova es mantindrà, almenys, fins que la setmana vinent s’aprovi un decret que prepara el Govern, i que determinarà les mesures sanitàries amb les quals podran operar els locals de restauració, o altres sectors com la cultura o l’esport.

La prova pilot engegada al mes d’octubre “ha tingut molts bons resultats”. Benazet ha afirmat que, els brots sorgits des de l’obertura dels locals no indiquen que estiguin relacionats amb l’oci nocturn, per tant, “seguirà obert el propers mesos, a menys que es tingui una situació imprevista”. Fins a la setmana vinent, es continuarà amb les mateixes mesures que s’estava operant fins ara. És a dir, es continuarà demanant el passaport Covid a la porta, es mantindrà l’aforament actual i també l’horari d’obertura.

Aquest bon funcionament de l’oci nocturn és el que ha portat a Govern a iniciar una ronda de reunions amb els diversos sectors. D’aquesta manera, es treballa en el nou decret que s’aprovarà dimecres vinent i que aglutinarà totes les mesures que s’hauran de seguir als diferents locals, tant de restauració com d’altra mena. En aquest punt, Benazet ha explicat que, el punt clau serà demanar el passaport Covid a l’entrada. Per tant, i per poder facilitar als establiments la lectura del codi QR, s’està treballant en una aplicació que sigui única per a tots.

El decret, en un principi, confirmaria que els locals de restauració podran escollir entre dues opcions. La primera d’elles serà demanar passaport Covid, o bé una prova TMA o PCR o haver passat la malaltia, i així tenir unes mesures menys restrictives. O, d’altra banda, no demanar el codi QR i mantenir la mascareta i amb la resta de pautes que són més exigents. Benazet ha volgut puntualitzar que “aquesta situació serà modificable depenent de la situació de la pandèmia”. A més, pel que fa als treballadors dels locals, s’ha de treballar amb el sector, però mantindran la mascareta posada mentre fan la seva feina. Així mateix, els esdeveniments que agrupin més de mil persones també hauran de demanar el certificat i seguir certes mesures sanitàries particulars.

Pel que fa als dominis esquiables, i com ja es preveia, s’igualaran als locals que se situen a peu de carrer. Per tant, la restauració podrà escollir de manera voluntària si demanar el certificat o no. La mascareta, per la seva banda, no serà necessària fora d’aquests espais sempre i quan es pugui mantenir el distanciament obligatori de metre i mig. Si no és el cas, serà obligatòria.

 

Comentaris (1)

Trending