Participa el 43% de la plantilla del SAAS la primera jornada d’eleccions del comitè d’empresa

Els comicis han començat aquest dilluns i s’allargaran fins al dimarts, i son 1.144 els treballadors i treballadores que s’han convocat, i a les llistes hi ha onze titulars i quatre suplents de cadascuna

Una treballadora del SAAS votant aquest matí
Una treballadora del SAAS votant aquest matí

Aquest dilluns al matí ha començat la primera de les dues jornades de votació per a les eleccions del comitè d’empresa del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Tal com es preveia, s’han presentat dues llistes amb onze titulars i quatre suplents cadascuna, i s’ha cridat a les urnes la totalitat de la plantilla. En concret, 1.144 treballadors i treballadores, dels quals ja han passat a dipositar les paperetes amb la seva elecció fins al 40%.

Com va avançar l’Altaveu, han concorregut dues llistes. La primera d’elles per representar la continuïtat de l’actual, i únic fins ara, comitè d’empresa. L’altra, representada en gran part per personal d’Urgències, a través de la Unió Sindical (USd’A). En total, 22 candidats i vuit suplents que es poden escollir de forma lliure. És a dir, assenyalant amb una X el nom d’aquelles persones que es vol que formin part del comitè, siguin de la llista que siguin.

Una imatge de dependències del SAAS.

Relacionat

Compte enrere per a les eleccions al comitè d’empresa del SAAS

Aquest dilluns, per tal de dipositar el vot, s’han disposat vuit meses electorals, seguint la normativa, que assenyala que cada 150 electors ha d’haver-hi una. Set d’elles s’han ubicat a la planta baixa de la Clínica Meritxell i l’octava, al Cedre. L’horari, que es repetirà també dimarts, és de 8:00h fins a les 16:00h. Aquest dimarts, per tant, es recollirà l’urna del Cedre, que es portarà a l’Hospital, on es farà l’escrutini.

El cap de l’àrea de persones, Daniel Bonafé, ha explicat que al llarg de les primeres quatre hores, fins a les 12:00h del migdia, havien votat aproximadament unes 350 persones. És a dir, el 30% de la plantilla. Les anteriors eleccions, el 2019, van exercir el seu dret el 43% del total dels treballadors. Aquesta xifra s’ha equiparat ja durant la primera jornada, on s’han apropat a votar 491 persones, que representa, també, el 43%. Cal tenir en compte que aquelles persones que no podien acudir durant dilluns o dimarts van dipositar la seva butlleta durant el diumenge. Per tant, les expectatives en aquesta ocasió son bones i el desig de Bonafé de superar la participació del 2019 es podrà complir.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending