En marxa l’avaluació de les capacitats dels padrins de Canillo

Especialistes del SAAS valoren la gent gran de la parròquia en el marc d’una prova pilot del programa APTITUDE, que pretén establir la fragilitat dels avis i àvies per ajudar-los a envellir millor

Maria Anglada avaluant la Josefina, una de les primeres padrines de Canillo que se sotmet a la prova.
Maria Anglada avaluant la Josefina, una de les primeres padrines de Canillo que se sotmet a la prova. SAAS

Especialistes del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) amb la directora adjunta de cronicitat, la doctora Eva Heras, i la infermera gestora de cronicitat Maria Anglada al capdavant, han començat a fer les oportunes avaluacions a la gent gran de Canillo. Els padrins d’aquesta parròquia han estat inclosos en una prova pilot en el marc del programa APTITUDE, aixoplugat en en els projectes transfronterers Poctefa, per valorar el seu nivell de fragilitat.

El SAAS ha difós una de les primeres revisions que s’han dut a terme a les instal·lacions de l’edifici Perecaus que acull el menjador social i molt més ‘Com a Casa’, un equipament que el comú de Canillo destina a la gent gran de la parròquia perquè a part d’assegurar-los un àpat en les millors condicions puguin dur a terme també altres activitats a mode de casal d’avis. La prova pilot va ser presentada la setmana passada al comú de Canillo.

Durant un mes i mig aproximadament la voluntat és avaluar més de la meitat de les persones de més de 70 anys de la parròquia per comprovar des del seu estat físic al mental passant pel nutricional. Es tracta de fer una radiografia dels padrins de la parròquia per poder-ne fer posteriorment un seguiment individualitzat amb la voluntat de poder ajudar els padrins -i la societat en general en el futur- a que envelleixin el millor possible. I poder-se anticipar a possibles dolences. El SAAS i el comú de Canillo posen un telèfon a disposició d’aquelles persones que no s’hagin inscrit a les proves i s’hi vulguin sotmetre. És el 610432.

Comentaris

Trending