Dues defuncions a l’hospital fan superar el llindar del mig centenar de víctimes per coronavirus

Després de quatre dies sense que hi hagués pèrdues per culpa de la Covid-19, aquest dissabte s’han lamentat dues baixes entre els ingressats a Meritxell, un d’ells a l’UCI

Una ambulància estacionada a l'hospital.
Una ambulància estacionada a l'hospital. Toni Solanelles

Ja són 51 les defuncions hagudes al Principat des que es va iniciar la pandèmia i que oficialment hagin estat en contacte amb el coronavirus. Després de quatre dies sense haver de lamentar pèrdues humanes en relació amb la Covid-19, aquest matí de dissabte hi ha hagut dues defuncions entre les persones ingressades a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Un dels difunts -una dona de 77 anys- estava hospitalitzat a planta mentre que l’altre era un dels dos pacients -un home de 75 anys en aquest cas- que restaven ingressats a l’UCI, almenys fins ahir. D’aquesta manera, i a falta de l’actualització de les dades oficials aquesta tarda, serien deu les persones positives de coronavirus que estan ingressades al centre hospitalari. De les 51 víctimes oficials vinculades a la Covid-19, no totes han mort pel culpa de la malaltia, encara que aquesta sí que ha estat acceleradora d’altres patologies prèvies en alguns casos.

Fins aquest divendres, al país hi ha reconegudes formalment com a persones malaltes -o que han emmalaltit en algun moment- de coronavirus pràcticament 800 persones. 761 són els positius formals de Covid segons les dades oficials. Però cal afegir-hi les 38 persones més que després de donar positiu d’immunoglobulines del tipus M durant el test massiu han estat sotmeses a una PCR que ha confirmat la presència activa del virus.

L'hospital de Meritxell té ingressats actualment només una persona.

Relacionat

Més de 600 persones han superat el coronavirus

Per tant, aquestes 799 persones són les reconegudes com a malaltes per haver obtingut un resultat positiu en les PCR. N’hi ha moltes d’altres que haurien passat la malaltia però que no seran reconegudes oficialment com a tal en no haver estat sotmeses a la prova de detecció activa del virus. D’actius, a data d’ahir, n’hi havia 108 més els 38 procedents dels cribratges massius que a partir d’ara s’hauran de sotmetre al control mèdic pertinent.

Comentaris (4)

Trending