Més de 600 persones han superat el coronavirus

Els casos encara actius baixen a 108 després d’un balanç on no s’ha registrat cap nou positiu, fet que manté en 761 el total de pacients diagnosticats amb la malaltia

L'hospital de Meritxell té ingressats actualment només una persona.
L'hospital de Meritxell té ingressats actualment només una persona. Toni Solanelles

Més de 600 persones han superat ja el coronavirus. Així es desprèn de l’actualització de dades feta aquest divendres pel ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Un balanç que, en línies generals s’ha de considerar bo, ja que no s’ha detectat cap nou cas ni s’ha hagut de lamentar cap defunció, al mateix temps que disminueixen el nombre de pacients actius.

En les darreres 24 hores no s’ha detectat cap nou positiu. Per tant, el total oficial es manté en 761 infectats per la Covid-19, tot i que en aquesta xifra no s’han sumat els pacients detectats arran del programa de cribratge massiu per “no distorsionar les dades”. D’ells 49 han perdut la vida.

Les altes mèdiques han tornat a pujar i ha trencat ja la barrera de les 600. Hi ha vuit més que el dijous, el que deixa el total en 604. Lògicament, això suposa una nova disminució dels casos encara actius, que estan a prop de quedar per sota del centenar. Per ara, hi ha 108.

casos coronavirus 15 maig  

A l’hospital es mantenen ingressats 12 persones, però la bona notícia és que ja únicament dos estan a la unitat de cures intensives, de la qual ha pogut sortir un pacient, tal com ja es va indicar el dijous des del SAAS.

Pel que fa a la planta medicalitzada del Cedre, s’estan atenent encara divuit padrins. D’ells, set provenen d’altres residències. En concret, de Clara Rabassa i de Salita. Tres es troben en situació de convalescència, amb una primera PCR negativa i esperant una segona que els permeti obtenir l’alta definitiva.

nous casos coronvirus 15 maig  

Entre els col·lectius professionals, hi ha 27 sanitaris que encara pateixen la Covid-19. A banda, entre els positius hi ha dos membres dels cossos especials.

El ministre ha defensat que les xifres segueixen sent positives, però ha insistit en la necessitat d’acceptar “les precaucions” davant el coronavirus, malgrat estar convençut que “podrem tornar a fer una vida normal”. Això sí, ha volgut remarcar que cal seguir les recomanacions. Entre elles, ha avisat, la de portar mascareta i fer-ho de forma correcta.

casos actius coronvirus 15 maig 

Etiquetes

Comentaris

Trending