Dos nous positius de coronavirus fan saltar totes les alarmes a Salita

Aquest dimarts es faran proves de diagnòstic de la malaltia activa a tots els residents del centre residencial i, també, a tots els professionals que hi presten servei

Visita d'autoritats a Salita fa poques setmanes.
Visita d'autoritats a Salita fa poques setmanes. ARXIU / SFGA

Totes les alarmes en relació amb la infecció del coronavirus s’acaben d’encendre. Com a mínim a la residència escaldenca Salita, el segon focus de defuncions al país rere el Cedre. Les darreres hores s’haurien confirmat dos nous casos positius de Covid-19. Això comportarà, per sortir de dubtes i podrà aïllar possibles altres malalts, a dur a terme proves de diagnòstic del virus actiu (PCR o TMA) a tot les persones vinculades a la residència, ja siguin interns o professionals.

L’aparició d’aquests dos nous positius, després que hagués retornat l’aparent normalitat als centres sociosanitaris del país, havent desbastit la unitat d’hospitalització de Covid geriàtric al Cedre, ha portat un nou quadre de preocupació en les autoritats sanitàries i més encara en els familiars dels interns de la residència gestionada pel grup multinacional Domus VI. Les famílies han estat alertades de la situació aquest vespre a través d’una circular.

De residents a l’equipament del carrer Josep Viladomat d’Escaldes n’haurien perdut la vida, com a mínim, set, per culpa de la pandèmia; la primera defunció va ser el 10 d'abril

Calia informar dels dos casos, que afectarien dos homes que comparteixen habitació, i avisar de la nova tanda de PCR que es faran aquest dimarts per poder actuar amb rapidesa i mirar que la malaltia no es propagui més enllà d’aquests dos casos. Les fonts consultades no han pogut precisar si els dos malalts són asimptomàtics o presenten algun quadre rellevant. Sia com vulgui, segons que ha pogut comprovar l’Altaveu, la preocupació és evident. Més encara amb els antecedents del propi Salita i encara més pel cas del Cedre.

De residents a l’equipament del carrer Josep Viladomat d’Escaldes n’haurien perdut la vida, com a mínim, set, per culpa de la pandèmia. La primera víctima de Salita es va produir el 10 d’abril. Ja llavors, però, les persones d’aquell centre que havien emmalaltit havien estat traslladats cap al Cedre, que fins diumenge de la setmana passada va acollir interns positius del propi Cedre, de l’esmentat Salita i als darrers dies, un parell de casos de Clara Rabassa.

Comentaris (4)

Trending