Dos hospitalitzats més per Covid, que suma dinou contagis nous els dos darrers dies

Salut duplica el nombre de persones -de dues a quatre- que es dediquen a gestionar per telèfon les cites prèvies per a l’extracció de mostres per a les anàlisis amb TMA

El ministre portaveu, Eric Jover, durant la compareixença per exposar les dades sanitàries.
El ministre portaveu, Eric Jover, durant la compareixença per exposar les dades sanitàries. Toni Solanelles

Dues persones més han ingressat les darreres hores al centre hospitalari a causa de l’afecció de coronavirus que els afecta. Són dues de les dinou persones que han donat positiu als tests que es van fent de manera periòdica. En les darreres 48 hores també hi ha hagut sis ciutadans que s’han pogut donar per recuperats de la malaltia. Actualment hi ha 96 casos de Covid actius.

A l’hospital, tots a planta, hi ha tres ingressats. La seva situació no revesteix especial gravetat però el Govern no ha informat de cap detall més respecte dels nous hospitalitzats. L’única persona que romania internada fins ara era un home d’una quarantena d’anys que ha estat a l’hospital en dues fases diferents i que ara evoluciona favorablement. En total, des que va esclatar la pandèmia, al país s’han detectat oficialment 1.024 casos de coronavirus, dels quals, 875 per ara han acabat amb una recuperació satisfactòria per part del malalt. Dels dinou casos nous, la meitat ja estaven sota control, per dir-ho d’alguna manera, i la resta caldrà fer-los un seguiment des del primer moment.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha aprofitat una breu compareixença per donar les dades sanitàries per reconèixer que hi ha preocupació alhora que s’està donant el suport que demanen a les autoritats sanitàries de l’Alt Urgell per fer front a la situació que es viu ara a la comarca veïns, i també ha explicat que davant el “coll d’ampolla” que hi ha hagut el darrers dies amb l’atenció telefònica per concertar cites prèvies per a l’extracció de mostres per a les analítiques TMA s’ha duplicat el personal -passant de dos o quatre gestors- que gestiona la programació d’extraccions als ‘stop labs’ de la caserna de bombers o al CAP La Sardana.

Jover ha deixat clar que el col·lapse ha estat només a nivell de gestió telefònica, però no pas en relació amb la capacitat diagnòstica. El ministre portaveu ha explicat que actualment s’estan fent unes 400 extraccions diàries mentre que es podria arribar a arribar a un miler. “No hi ha un problema de capacitat diagnòstica”, ha remarcat Jover, que ha assegurat que si amb les quatre persones que es dedicaran a gestionar des d’aquesta tarda la programació de cites no n’hi ha prou, encara se n’hi posarà més o s’externalitzarà el servei com ja s’ha fet en altres moments.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending