La desacceleració dels contagis d’Òmicron s’accentua tot i una repuntada de casos actius

La pressió hospitalària es manté totalment estabilitzada, amb quatre pacients a l’UCI i sis a planta

Un jove acudeix a la plaça de braus a fer-se una prova diagnòstica.
Un jove acudeix a la plaça de braus a fer-se una prova diagnòstica. Toni Solanelles

Tot i que a poc a poc, els contagis per Òmicron es van frenant. Probablement, perquè l’onada infectiva ha estat tan forta que queda poca població per agafar el virus. I malgrat que continuen sent molts els nous casos que es notifiquen cada dia, 287 concretament les darreres hores, cada vegada la xifra és menor. Això sí, les darreres hores hi ha hagut un petit repunt de contagis actius. Solament hi ha hagut 192 altes.

Actualment hi ha 4.866 casos actius. Amb tot, la pressió hospitalària es manté plenament estable. Sis persones resten ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i quatre a l’UCI –tres amb ventilació mecànica–. És el mateix nombre d’hospitalitzats que el dia abans, tot un indicador que, sortosament, la situació no s’està agreujant, més aviat al contrari.

Pel que fa a la població escolar, hi ha 43 aules en vigilància activa –2 total i 41 parcial– i 187 en vigilància passiva. També en aquest camp la situació millora i cada vegada hi ha menys classes confinades de forma total. Evidentment, hi ha una mica més d’aules amb algun dels seus integrants aïllats. La situació hauria d’anar tendint a davallar encara més.

La xifra total de casos des de l’inici de la pandèmia de coronavirus SARS-CoV-2 al Principat és de 35.028 persones i es registren un total de 30.112 altes. El total de defuncions fins a la data és de 145. Finalment, des de l’inici del Pla de vacunació, ja s’han administrat 153.292 vacunes –57.787 primeres dosis, 56.982 segones i 38.523 terceres–.

Comentaris

Trending