Degoteig diari de turistes que donen positiu i fins a 115 contagis detectats aquest dimarts

Martínez Benazet considera que no té sentit cribrar els visitants perquè la dificultat logística és enorme i el context internacional és el d’infeccions permanents

L'avinguda Meritxell plena de gom a gom aquest vespre.
L'avinguda Meritxell plena de gom a gom aquest vespre.

Els turistes sí infecten. El que era que no, des d’aquest dimecres és clar que sí. De mutu propi, el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha explicat en la compareixença per actualitzar les dades sanitàries relatives a la pandèmia que aquest dimarts es van detectar fins a 115 turistes positius en els cribratges que alguns visitants es fan de forma voluntària, sigui amb tests d’antígens, sigui amb TMA. De fet, Martínez Benazet ha hagut d’admetre el que no s’havia explicat fins ara: de turistes positius se’n detecten cada dia. I més d’un i de dos dies, fins a un centenar.

Suposadament, als turistes se’ls detecta contagiats o bé perquè tenen símptomes o bé perquè necessiten la certificació de negativitat per poder retornar als seus llocs d’origen. També hi ha qui acudeix a l’hospital per una lesió d’esquí, per posar un exemple, i surt diagnosticat, a més a més, com a positiu. Però no es farà cap acció concreta amb els visitants. Fer un cribratge selectiu “no té massa sentit perquè la dificultat logística és enorme”.

A més, segons que ha assegurat el titular de Salut, “cribrar els turistes no aportaria gran cosa” perquè “el context internacional que ens envolta és aquest”, és a dir, el d’infeccions constants. Martínez Benazet, demanat per quin protocol se segueix amb un turista positiu, ha respost que “el de sempre”. I ha deixat entreveure que és… cap. Mira que tornin al seu país i que no compliquin la situació a Andorra a no ser que necessitin hospitalització per la gravetat. Per la resta de casos, els positius turistes s’han d’acollir a les directrius establertes per les respectives autoritats sanitàries dels seus llocs d’origen.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending