La Covid-19 es manté estable tot i un ingrés a l’hospital

El pacient es troba ara a planta però quan va arribar al centre va necessitar romandre a cures intensives

Una imatge de l'hospital.
Una imatge de l'hospital. Toni Solanelles

Dades oficials a la mà -faltaria saber els contagis que no es reporten-, el coronavirus es manté estable al país. Fins i tot, s’hauria relaxat lleugerament el repunt de casos detectat a inicis de mes. En la darrera setmana, tot just 86 nous positius i 100 altes. Ara bé, a l’hospital hi torna a haver un pacient. De fet, es tracta d’una persona que, fins i tot, va requerir ingrés a cures intensives, tot i que ja ha millorat el seu estat.

En la darrera setmana, s’han diagnosticat oficialment un total de 86 nous positius. Cal recordar, però, que només es comptabilitzen aquells que es fan el test o la prova corresponent a un lloc autoritzat. Així doncs, una xifra amb certa estabilitat en comparació a setmanes anteriors. Paral·lelament, s’han donat 100 altes. Per tant, hi ha una reducció del nombre de casos actius, fins a 129.

El ministre portaveu, Eric Jover, ha tornat a recordar que la dada que més es mira és l’ocupació de l’hospital de Meritxell. I, per ara, es manté un baix impacte de la pandèmia al centre. HI ha, això sí, una persona ingressada. Ara, a planta. Quan va entrar, però, ho va fer l’UCI. El seu estat ha anat millorant i ja ha pogut ser traslladat fora de les dependències de màxima vigilància.

“No donar gaire importància estadística”, ha afirmat Jover que, però, sí que entén que “hem d’estar atents a la tònica general de les setmanes vinents”, amb l’arribada del fred. De moment, hi ha “tranquil·litat” gràcies a “l’estat de les infraestructures sanitàries”. Vistes les dades, s’ha optat per prorrogar set dies més l’actual decret de mesures de precaució, que estableix restriccions molt moderades, com ara l’ús de mascareta als espais sanitaris.

Comentaris (1)

Trending