Els comuns han repartit ja més del 50% dels tests d’antígens lliurats per Salut

En les darreres hores s’han diagnosticat 166 nous positius però l’elevat nombre d’altes permet un nou descens, per sota dels 1.700 dels casos actius

La secretària d'Estat, Helena Mas, durant la roda de premsa.
La secretària d'Estat, Helena Mas, durant la roda de premsa.

En cinc dies, més del 50% de la població ha recollit ja els tests d’antígens posats a disposició des de Salut com a mesura de prevenció per intentar evitar contagis durant les festes de Nadal. En total, s’han repartit gairebé 77.000 proves. Pel que fa a l’evolució de la pandèmia, s’han registrat en les darreres hores 166 nous positius, però el nombre de casos actius ha tornat a baixar, ja per sota dels 1.700.

Des del passat divendres -va començar la Massana-, els set comuns estan repartint els tests d’antígens que han de servir per intentar evitar que alguna persona contagiada es presenti a una celebració nadalenca, amb el conseqüent risc d’expandir la pandèmia que això comporta. I queda clar que una bona part de la ciutadania vol seguir la recomanació del Govern. Fins ara, s’han distribuït 76.824 proves, el que suposa que un 51,3% de la població a qui anava dirigida la iniciativa ja els tenen. A més, des del Govern s’ha posat en relleu que són diverses les corporacions que ampliaran els dies inicialment previstos per fer el repartiment.

I això en un moment en el qual la pandèmia continua registrant xifres elevades de contagi, tot i que amb una certa tendència a la baixa. Així, la taxa de reproducció se situa en el 0,85. Malgrat això, en les darreres hores s’han diagnosticat 166 nous pacients. Combinat amb el fet que s’han pogut atorgar més de 200 altes, això ha permès una nova reducció dels casos actius: 48 menys que dimarts, fins a 1.692.

D’aquests, 32 es troben a l’hospital de Meritxell. Setze, a planta; els altres setze, tots ells ventilats, a cures intensives. A la unitat també hi era la darrera víctima mortal de la pandèmia: un home de 71 anys que provenia del centre penitenciari de la Comella, tal com ha avançat Altaveu.

Pel que fa a la població escolar, hi ha un considerable descens del nombre d’aules amb alumnes confinats. De les 149 de dimarts s’ha passat a 88, de les quals setanta amb la mesura afectant tots els estudiants i 18 amb només alguns d’ells aïllats al seu domicili. A la vegada, hi ha 57 aules sobre les quals es fa vigilància passiva.

Comentaris

Trending