Castex assegura que la situació no justifica un nou confinament a França

El primer ministre considera una gran amenaça l'aparició de noves soques del coronavirus al país

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

El primer ministre francès, Jean Castex ha descartat un nou confinament esperant que les noves mesures de restricció aprovades la setmana, com ara el tancament de fronteres, sigui efectiu. Ha mostrat la seva preocupació per la presència de les noves soques del coronavirus.

Castex ha explicat que les xifres d'hospitalització continuen a l'alça amb uns 20.000 contagis, més de 300 defuncions i 1.600 nous ingressos a l'hospital cada dia. Sis de cada deu pacients a les unitats de cures intensives són malalts de coronavirus. "La situació és molt fràgil", ha reconegut i ha alertat per la propagació de les noves soques. "L'amenaça és real i són més contagioses. Un 3.3% de pacients estaven afectats per les noves variants al 8 de gener, 14% avui".

L'opció del confinament serà la darrera que s'adoptaria si totes les altres no tenen els efectes desitjats. "La situació actual no el justifica", ha indicat. "Soc conscient que les actuals restriccions són complicades d'acceptar, especialment, per la gent que vol viatjar". Ha demanat que més empreses adoptin el teletreball.

Durant el mes de gener s'ha vacunat un milió i mig de persones, en comptes del milió que s'havia previst i Castex ha recomanat a la població d'anar al metge si hi qualsevol símptoma que pugui ser indici de coronavirus. Ha assegurat que quan acabi el mes de març, tota la gent gran estarà vacunada."És cert que la vacunació és una cursa de velocitat, però no s'ha de realitzar en detriment de la qualitat i de la seguretat". L'autoritat sanitària de França va autoritzar dimecres el vaccí d'Astra Zeneca. El primer lliurament anirà destinat al personal dels centres d'atenció primària i als hospitals.

Etiquetes

Comentaris

Trending