La CASS té ‘controlats’ quinze metges amb visites no presencials aparentment excessives

Conjuntament amb el col·legi professional, la Seguretat Social està estudiant la implantació de mecanismes que facilitin una major fiscalització de les consultes telemàtiques

La CASS busca solucions a la qüestió de les visites mèdiques no presencials.
La CASS busca solucions a la qüestió de les visites mèdiques no presencials. Toni Solanelles

La Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) té detectats almenys quinze casos de metges que duen a terme o han dut a terme un nombre aparentment excessiu de visites no presencials. A part d’aquests, els responsables de la Seguretat Social ja han convocat un facultatiu les consultes telemàtiques del qual eren “especialment significatives” per comprovar que aquestes visites eren adequades.

Fonts oficials de la CASS han confirmat que s’han estat fent reunions amb la comissió de seguiment del conveni que la parapública té signat amb el Col·legi Oficial de Metges (COMA) i amb la presidenta mateix de l’esmentat organisme, Meritxell Cosan. Un dels primers elements a tractar entre els organismes implicats, justament, és “verificar els potencials abusos que es poden donar”.

Una metgessa atenent una consulta per telèfon.

Relacionat

Clam contra els abusos que fan alguns metges amb les visites mèdiques telemàtiques

Tot plegat ve a tomb de la denúncia que una ciutadana ha interposat davant la policia per tal que s’investigui, en el seu cas, els presumptes abusos que hauria pogut cometre la que va ser la seva metge generalista referent, tant en el seu propi cas com en el de la seva filla menor. La denúncia s’articularia per una doble motivació. D’una banda, que la denunciant entén que s’està desviant cap a consultes telemàtiques visites que haurien de ser presencials. De l’altra, que s’hauria intentat facturar visites que realment no van ser així. Hi va haver la trucada telefònica però cap interlocució.

CONTROLS

Sia com vulgui, la CASS ha introduït, ja abans d’aquesta denúncia, elements de control en el sentit que totes les visites no presencials s’hagin registrat en el curs de la història clínica compartida. Alhora també s’està estudiant, segons les fonts oficials de la parapública consultades, la implantació d’una plataforma amb vídeotrucada vinculada a l’esmentat historial i que hauria de permetre una millor fiscalització de tot plegat.

La parapública, que recorda que “hem convocat a algun metge especialment significat pel volum d’activitat per comprovar que les visites no presencials realitzades eren adequades”, també té pendents amb els representants del COMA que escaigui de les “revisions específiques de quinze metges respecte dels quals les visites no presencials són aparentment excessives”.

Etiquetes

Comentaris (15)

Trending