Els casos actius de coronavirus tornen a enfilar-se per sobre dels 300

Al llarg del cap de setmana s’han diagnosticat fins a 88 nous contagis i només s’han pogut donar 15 altes, amb una afectació considerable al sistema educatiu: fins a 29 aules tenen algun estudiant confinat a casa

Comentaris

Una imatge del centre hospitalari.
Una imatge del centre hospitalari. Toni Solanelles

El nombre de positius per coronavirus s’ha tornat a disparar els darrers dies. Al llarg del cap de setmana, s’han diagnosticat fins a 88 nous contagis, fet que eleva també de forma important la xifra de casos actius. De fet, supera novament els 300 pacients, fet que no es registrava des d’inicis d’agost. Per ara, però, la pressió sobre el sistema sanitari es manté baixa, amb tot just tres ingressats a l’hospital, cap d’ells a cures intensives.

Fa setmanes que la tendència de la pandèmia va a l’alça, sobretot pel que fa als nous positius. Aquest cap de setmana s’ha confirmat aquesta evolució. En els darrers tres dies, el nombre de contagis detectats s’ha disparat fins a 88, gairebé una mitjana de 30 per jornada. Això eleva fins a 15.907 el total de persones que, des de l’esclat de la crisi sanitària, han agafat la malaltia.

En canvi, el ritme del nombre d’altes, probablement pel fet de ser cap de setmana, s’ha alentit molt. Tot just 15. I això provoca que una important enfilada dels casos actius. Han passat de 246 a 319. Per primer cop des d’inicis d’agost, es torna a estar per sobre de la barrera dels tres centenars.

Per ara, però, la gravetat dels infectats és relativament lleu. I això ajuda a mantenir sense pressió l’hospital. De fet, en comparació a divendres, fins i tot es podria parlar d’una petita millora. El pacient que es trobava a cures intensives ha pogut passar a planta, on en total hi ha tres persones ingressades.

En canvi, on la situació és més delicada és al sistema escolar. Molts dels contagis afectant, justament, a població menor d’edat, que no s’ha pogut vacunar encara. I això es tradueix en el nombre d’aules amb algun dels seus estudiants confinats. Ja n’hi ha 29, per les 18 del passat divendres. A aquestes se sumen 10 més sota vigilància passiva, tres menys que ara fa tres dies.

Comentaris (14)

Trending