Els casos actius de coronavirus baixen dels 300

En una jornada amb només 19 contagis nous, la mala notícia és l’increment de la pressió hospitalària, amb dos pacients més ingressats, un dels quals a cures intensives

Hi ha 19 persones que romanen ingressades per Covid a l'hospital.
Hi ha 19 persones que romanen ingressades per Covid a l'hospital. Toni Solanelles

El nombre de casos actius de coronavirus ja es troba per sota dels 300. Així es reflecteix en les dades fetes públiques aquest dimarts des de Salut, que mantenen el nombre de contagis relativament sota control, amb tot justs 19 nous positius en les darreres hores. La dada negativa la conformen els dos nous pacients ingressats a l’hospital i el fet que hi ha una persona més a la unitat de cures intensives (UCI).

Feia dies que, a poc a poc, la combinació entre un nombre de contagis relativament baix i estable i el de les altes que s’anaven donant permetia que les persones que encara estan passant la Covid-19 anessin caient. Aquest dimarts, per fi, han trencat la barrera dels 300. Ara mateix hi ha 297.

Això és gràcia al fet que des del dilluns, Salut ha diagnosticat tot just 19 nous positius. En canvi, s’han pogut donat 26 altes. Per tant, el nombre de contagis totals des de l’esclat de la pandèmia, ara ja fa un any, se situa en 10.908 i el de recuperats, en 10.501.

La pitjor dada de la jornada és el repunt d’ingressats a l’hospital. Hi ha dos més que dilluns. En total, 19. D’aquests, 11 a planta i 8 a cures intensives. D’aquests, set requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa al sistema educatiu, també hi ha un lleuger repunt. Es registra una aula més sota vigilància activa. És a dir, amb algun alumne confinat. Hi ha dues totalment afectades per la malaltia i vuit més que ho estan parcialment.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending