Cap positiu més al Cedre després del contagi detectat en una resident

Les proves que s’han fet als usuaris han donat totes elles negatius, un fet que per a Salut és “una mostra més que la vacuna és efectiva”

L'edifici del centre sociosanitari del Cedre.
L'edifici del centre sociosanitari del Cedre. Cristian Cortés

Per ara, tot sembla que quedarà en un ensurt. El cas de Covid-19 detectat en una resident del Cedre que havia passat les festes de Nadal amb la família no ha generat, tal com es podia témer, més infeccions a altres padrins. Les proves realitzades no han detectat cap contagi més. La dona afectada continua sense símptomes, a l’àrea específica del centre geriàtric destinada a pacients amb coronavirus.

Així ho ha explicat la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas. La dona va sortir de la residència per estar amb la família durant les celebracions de Nadal. Va tornar sense cap símptoma que fes pensar que podia tenir la malaltia. Tot i això, i seguint el procediment habitual, com la resta de padrins del centre, va ser sotmesa a un cribratge.

Accés al Cedre d'una ambulància.

Relacionat

La Covid es torna a colar al Cedre

I en la prova realitzada, va sortir el positiu. Ràpidament, es va aplicar el pertinent protocol. La dona va ser traslladada a una de les habitacions de la planta Covid del Cedre. Allà romandrà aïllada els pròxims dies. Paral·lelament, també s’han fet proves a altres residents i, per ara, no s’ha detectat cap positiu.

Mas ha volgut remarcar aquest darrer punt. “Les proves ens diuen que el virus no ha circulat”, ha comentat. Al seu entendre, es tracta d’una “mostra més que la vacuna és efectiva”.

Etiquetes

Comentaris

Trending