Cap dels pacients greus a l’hospital s’ha contagiat amb la variant Òmicron

Salut fa proves als ingressats a UCI i als que presenten quadres de pneumònia per saber quina soca ha provocat la infecció i, per ara, en tots els malalts s’ha detectat la Delta

Helena Mas, durant la roda de premsa.
Helena Mas, durant la roda de premsa. SFGA

Salut vol saber quin és l’impacte real de la variant Òmicron. I, sobretot, en els casos més greus. Per això, ha començat a fer proves per detectar el tipus de soca amb la qual s’han contagiat les persones que arriben a l’hospital en pitjors condicions. Per ara, tots els pacients han estat infectats amb Delta. La pressió sobre el centre sanitari continua, però, relativament estable, malgrat que el nombre de positius segueix disparat: 1.575 des del passat divendres.

La pandèmia continua en franca expansió al Principat. I Salut, així ho ha admès la secretària d’Estat, Helena Mas, té el ple convenciment que la principal responsable és la variant Òmicron. De fet, ja seria “predominant” a les aigües residuals. Ara bé, per ara, la immensa majoria de casos que està provocant són de caràcter lleu. A l’hospital, on van a parar els greus, per ara, els pacients són tots víctimes de la soca anterior, Delta.

Així, actualment al centre sanitari hi ha 30 persones ingressades. Cinc més que divendres. D’aquestes, 16 es troben a planta i catorze continuen a cures intensives, de les quals onze connectades a un respirador mecànic. Als malalts més greus, tant als que estan a UCI com aquells que presentin quadres de pneumònia, se’ls ha començat a fer proves. L’objectiu és detectar quina variant tenen. I, fins ara, cap ha donat Òmicron.

I això que tot fa pensar que aquesta soca està darrere de les xifres rècord de l’epidèmia. En els darrers tres dies s’han detectat 1.575 nous positius, amb un pic de gairebé 700 casos nous només el divendres. I això també enfila el nombre de pacients actius a xifres fins ara mai vistes: per sobre dels 5.000. En concret, 5.127. Afortunadament, no s’ha de lamentar cap víctima mortal.

Pel que fa a la campanya de vacunació s’ha reprès aquest dilluns després d’un cap de setmana de festa. Divendres, es van inocular fins a 1.475 vaccins, dels quals la gran majoria en tercera dosi. De fet, el nombre de persones amb aquesta nova tongada del fàrmac ja supera les 26.000.

Comentaris (4)

Trending