L’ambaixada espanyola esdevé un espai cardioprotegit

Segons les dades facilitades per la mateixa institució, el 25,31% de les morts a Andorra es deuen a malalties cardiovasculars

L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.
L'entrada principal del consolat i l'ambaixada d'Espanya.

La institució se suma als espais protegits amb desfibril·ladors que ja hi ha al país per tal de fer front a eventuals parades cardiorespiratòries que es puguin donar en l'edifici o en zones properes. Els primers minuts són vitals per la supervivència de la persona i, com recorden des de l'entitat, a Andorra una quarta part de les morts es produeixen a causa de malalties cardiovasculars.

Amb la cessió, aquest matí, d’un desfibril·lador a l’Ambaixada Espanyola a Andorra per part de la Fundación España Salud, aquesta esdevé un edifici cardioprotegit. L’aparell permetrà al personal de l’ambaixada i el consolat actuar en cas de necessitat fins que el recurs sanitari arribi a l’indret i és que, els primers minuts després d'una aturada són vitals per la supervivència de la persona que l'ha patit.

Aquests desfibril·ladors de darrera generació estan dotats de tecnologia intel·ligent que facilita el seu ús per part de qualsevol persona, encara que no es tinguin coneixements sanitaris bàsics, i és el mateix aparell el que determina l’activació o no la descàrrega elèctrica per restablir el ritme cardíac.

En aquest sentit, recorden que les malalties cardiovasculars causen un de cada tres morts al món. A Andorra, les defuncions per aquestes causes entre el 2016 i els 2020 se situen en el 25,31%, segons les dades facilitades des de la mateixa institució.

Etiquetes

Comentaris

Trending