Almenys un 40% dels menors de 12 anys hauran passat la Covid quan acabi aquesta onada

Martínez Benazet no posa dates a quan serà possible vacunar els infants que ho vulguin, però compta que el fàrmac infantil arribarà al Principat entre gener i febrer

Vacunant un infant.
Vacunant un infant. arxiu

Quan sigui possible vacunar els infants al Principat, que per ara no hi ha data, “s’hauran infectat la meitat de nens i nenes”, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Quan s’acabi aquesta sisena onada de la pandèmia, almenys un 40% dels menors de 12 anys hauran passat la Covid. S’espera que entre els mesos de gener i febrer arribin les vacunes infantils al Principat. Però el ministre no es vol posar dates.

Espanya ha aprovat aquest dimarts vacunar els infants que ho vulguin. I la vaccinació s’iniciarà el proper 15 de desembre. Aquesta data és massa propera perquè sigui possible fer-ho a Andorra. De moment, el Principat no té accés a adquirir vacunes de forma immediata. Però, ha recordat Martínez Benazet, ara no hi ha la tensió, el neguit, que hi va haver a l’inici de la pandèmia. A més, preveu el ministre, també a l’Estat espanyol no serà fins al febrer que es durà a terme “el gros” de la vaccinació.

“La única via que tenim” per obtenir vacunes al Principat “és Covax, i amb això estem lluny, i amb la UE estem més a prop”, però no hi ha dates. “No vull posar dates”, ha remarcat Martínez Benazet en relació amb quan serà possible vacunar els infants al país. Però és una població petita quant a nombre i, per tant, amb poc temps, quan s’iniciï la vaccinació, que serà del tot voluntària i per a la qual el ministre ha demanat als pares que s’assessorin amb experts, serà ràpida.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending