Almenys un 40% dels menors de 12 anys hauran passat la Covid quan acabi aquesta onada

Martínez Benazet no posa dates a quan serà possible vacunar els infants que ho vulguin, però compta que el fàrmac infantil arribarà al Principat entre gener i febrer

Vacunant un infant.
Vacunant un infant. arxiu

Quan sigui possible vacunar els infants al Principat, que per ara no hi ha data, “s’hauran infectat la meitat de nens i nenes”, ha assegurat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Quan s’acabi aquesta sisena onada de la pandèmia, almenys un 40% dels menors de 12 anys hauran passat la Covid. S’espera que entre els mesos de gener i febrer arribin les vacunes infantils al Principat. Però el ministre no es vol posar dates.

Espanya ha aprovat aquest dimarts vacunar els infants que ho vulguin. I la vaccinació s’iniciarà el proper 15 de desembre. Aquesta data és massa propera perquè sigui possible fer-ho a Andorra. De moment, el Principat no té accés a adquirir vacunes de forma immediata. Però, ha recordat Martínez Benazet, ara no hi ha la tensió, el neguit, que hi va haver a l’inici de la pandèmia. A més, preveu el ministre, també a l’Estat espanyol no serà fins al febrer que es durà a terme “el gros” de la vaccinació.

“La única via que tenim” per obtenir vacunes al Principat “és Covax, i amb això estem lluny, i amb la UE estem més a prop”, però no hi ha dates. “No vull posar dates”, ha remarcat Martínez Benazet en relació amb quan serà possible vacunar els infants al país. Però és una població petita quant a nombre i, per tant, amb poc temps, quan s’iniciï la vaccinació, que serà del tot voluntària i per a la qual el ministre ha demanat als pares que s’assessorin amb experts, serà ràpida.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.