Aïllats tres reclusos per un possible brot de sarna a la presó

Salut ha de confirmar l'episodi contagiós tot i que ja s'han adoptat les mesures pertinents per intentar erradicar la infecció

Entrada a la presó de la Comella.
Entrada a la presó de la Comella. ARXIU

Tres reclusos del centre penitenciari han estat aïllats els darrers dies davant un més que probable brot de sarna. Tot i que oficialment el ministeri de Salut no hauria confirmat l'episodi, el brot es dóna per fet i ja s'han adoptat les mesures pertinents. Més enllà del confinament dels interns també una empresa especialitzada en desinfeccions hauria estat ja treballant en les dependències de la Comella.

Tant els responsables penitenciaris com els sanitaris estan alerta per mirar d'erradicar tan aviat com sigui possible el més que probable cas de sarna. Al centre penitenciari ja hi ha prou restriccions arran de la Covid, que ara s'hi afegeix aquesta nova malaltia infecciosa que no és pas desconeguda en establiments com el penitenciari. De fet fa poc més de dos anys que es va viure una situació similar.

Va ser el mes de maig del 2019 i el brot va afectar llavors dos presos. La infecció és de relatiu fàcil tractament però és molt molesta -afecta especialment la pell- i, sobretot, és altament contagiosa.

Les fonts consultades no han pogut precisar si els interns afectats són penats o estan en situació de presó provisional. Alhora, i mentre s'acaba de confirmar oficialment que es tracta de sarna s'està fent ja la pertinent enquesta per intentar aclarir com hauria 'entrat' la malaltia dins del centre o si és producte d'alguna deficiència interna.

Etiquetes

Comentaris

Trending