900 professionals es formen per millorar la seguretat en l’accés a la història clínica

Des del juny i fins al setembre, el curs arribarà a personal administratiu, infermeres i metges amb l’objectiu de garantir el bon ús d’una eina que ja fan sevir tots els facultatius amb conveni amb la CASS

Una cosulta presencial d'un metge.
Una cosulta presencial d'un metge. ARXIU

Prop de 900 professionals del sistema sanitari, entre administratius, infermers i metges estan duent a terme aquests mesos una formació específica sobre la normativa d’accés i la seguretat a l’hora de fer servir la Història Clínica Compartida (HCC). Es tracta d’una mesura més per garantir que es fa un bon ús d’aquesta eina, que ja arriba a tots els professionals que tenen conveni amb la Caixa Andorrana de Seguretat Social (CASS). Salut també defensa que el sistema es monitoritza 24 hores tots els dies de l’any per detectar possibles incidències.

Així ho ha explicat el ministre, Albert Font, en una resposta a les preguntes formulades en el seu dia per la consellera general del grup socialdemòcrata Susanna Vela. Un dels aspectes pels quals es va interessar la parlamentària escaldenca era els recursos i la formació que s’havia ofert als professionals que fan servir l’HCC. Per un costat, des del Govern s’ha recordat que el SAAS té un “Centre d’Atenció a l’Usuari amb telèfons i adreça de correu electrònic específic” i, que, més enllà de l’horari habitual (de set del matí a sis de la tarda) i hi ha un número de guàrdia per incidències que funciona en tot moment.

A això se sumen les diferents formacions fetes des de l’inici de la implementació de l’eina, tant la inicial com les que s’han dut a terme a petició dels mateixos professionals i quan s’ha incorporat alguna nova funcionalitat. Justament aquests mesos, i a petició de la comissió que fa el seguiment de l’HCC s’està fent una d’específica “sobre normativa, accessos i seguretat en l’ús de l’eina”. Aquesta s’allargarà fins al desembre i s’ha d’impartir a 898 persones, entre personal administratiu, d’infermeria i mèdic. Per més endavant es prepara un pla “per reforçar els coneixements dels usuaris i per augmentar la qualitat de les dades que entren a l’HCC”.

Comentaris (3)

Trending