767 persones han patit més d’un cop el coronavirus i quatre d’elles fins a tres vegades

Això situa la taxa de reinfecció en un 3,56% però Salut adverteix que l’arribada d’Òmicron pot fer incrementar aquesta xifra en les pròximes setmanes

Un home sotmetent-se a un test d'antígens.
Un home sotmetent-se a un test d'antígens.

La gran majoria de persones que, al llarg d’aquests gairebé dos anys de pandèmia, s’han contagiat amb el coronavirus, l’han passat únicament un cop. Tot i això, sí que hi ha un percentatge de pacients que han tingut la mala sort d’infectar-se més d’una vegada. En total, 767 ciutadans han patit dos o més cops la Covid-19. Es tracta d’una taxa de reinfecció del 3,56%, tot i que des de Salut s’adverteix que l’arribada d’Òmicron pot fer elevar aquesta xifra.

Fins a final de l’any passat, Salut comptava amb un total de 767 pacients que, després de patir un cop el coronavirus, l’havien tornat a agafar. De fet, un d’ells és el mateix ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. Cal recordar que es va contagiar durant la primera onada i a finals de l’any passat.

Fent el càlcul sobre el total de contagis detectats al país des de l’inici de la pandèmia, això suposa un 3,56% del total. En la majoria dels casos, 763, la mala experiència només es va repetir un cop. Això sí, quatre persones més han patit la Covid-19 fins a tres ocasions.

Aquestes dades estan actualitzades només fins a finals del 2021. Per tant, no inclouen l’impacte que té la variant Òmicron. La seva capacitat infectiva és molt forta. I, també, la possibilitat d’afectar persones que hagin patit la malaltia fa poc temps, especialment si és soca diferent. Per això, Benazet ha advertit que aquest baix percentatge segurament s’incrementarà les pròximes setmanes.

Comentaris

Trending