Baixen els pacients ingressats a l’hospital i es relaxa la tensió sobre l’UCI

En les darreres hores, s’han pogut donar tres altes i un dels malalts que es trobava a la unitat de màxima vigilància ha pogut ser traslladat a planta

Helena Mas, durant la compareixença.
Helena Mas, durant la compareixença. SFGA

La pandèmia continua estable a Andorra. Almenys així ho indiquen les dades epidemiològiques fetes públiques des de Salut, amb 34 nous positius en les darreres hores. A l’hospital, la situació millora gràcies a les altes donades aquest divendres. HI ha quinze pacients ingressats i, a més, només sis a la unitat de cures intensives. Al mateix temps creixen les aules totalment confinades.

La secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, ha estat l’encarregada de fer l’actualització de dades, que marquen 34 nous casos de coronavirus. Això eleva fins a 13.232 les persones que han patit la malaltia des de l’esclat de la pandèmia, el març del 2020. L’aspecte positiu és que no s’ha hagut de lamentar cap nova víctima mortal, que es mantenen en 125. La taxa de reproducció es manté per sota 1, en un 0,89.

Pel que fa a les altes, també se n’han donat 34. Per tant, això fa que el nombre de pacients actius es mantingui en els mateixos 423 que dijous. D’aquests, hi ha quinze persones a l’hospital, tres menys ahir a qui s’ha pogut donar l’alta. Per tant, queden nou persones a planta i sis a la unitat de cures intensives, d’on ha pogut sortir una persona. Cinc dels interns a aquesta àrea requereixen ventilació mecànica.

Pel que fa a l’afectació de l’epidèmia sobre el sistema escoltar, tornen a incrementar-se les aules amb estudiants confinats. Han passat de 33 a 38. D’aquestes, tretze tenen tots els seus alumnes aïllats a casa, mentre que en 25 l’afectació és parcial. A banda, es va vigilància passiva sobre 23 altres grups.

La campanya de vacunació segueix gairebé aturada -tot just 21 dosis inoculades el dijous- a l’espera de l’arribada de nous vaccins, que es confia es pugui produir a inicis de maig. En total, s’han subministrat fins ara 28.881 dosis, de les quals 4,699 persones han rebut ja el cicle complet.

Etiquetes

Comentaris

Trending