Salut treballa en el disseny d’un hotel-hospital de 40 llits

El ministeri assegura que “de moment” tenim suficients recursos i s’espera no haver d’arribar a situacions extremes però també treballa en escenaris molt pitjors

-
-
El ministeri de Salut i el Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) treballen en el disseny d’un eventual hotel-hospital de 40 llits per si en algun moment de la crisi sanitària que suposa el coronavirus calgués derivar-hi pacients semi-crítics. És una de les mesures amb què s’està treballant preveient qualsevol escenari derivat del Covid-19. El titular ministerial, Joan Martínez Benazet, ha assegurat que “de moment” tenim recursos suficients, i que el que més preocupa és la baixa per contagi o aïllament de personal sanitari.

Diverses companyies hoteleres i empresaris hotelers han ofert els seus establiments a l’Estat per si cal utilitzar-los com a centre d’acollida de malalts. El Govern ha pres bona nota i espera no haver d’arribar a situacions extremes, malgrat que sí que s’està treballant en escenaris de molta gravetat que obligaria a mobilitzar personal de Creu Roja, estudiants o fins i tot sanitaris que ja fa temps que gaudeix de la jubilació.

De material bàsic de protecció ara mateix n’hi ha suficient. Després d’uns moments de complexitat i urgències, com ha reconegut Martínez Benazet, s’ha aconseguit obrir contactes amb nous proveïdors que han fet que ara tinguem “un coixí”, per exemple, de mascaretes. De les proteccions de la cara de més qualitat n’hi ha 50.000 d’encarregades que han d’arribar en breu mentre les disponibles encara són suficients per la situació actual. De mascaretes quirúrgiques, que són més senzilles, al país n’hi ha unes 200.000.

Comentaris

Trending