Salut identifica un treballador asimptomàtic com a origen del segon brot de coronavirus al Cedre

El ministre Benazet admet que els casos detectats els darrers dies no responen a les infeccions produïdes inicialment i que s’ha fet una investigació per determinar quina és la causa

-
-

Els darrers casos positius per coronavirus detectats entre el personal i els residents del centre sociosanitari El Cedre no estarien vinculats al brot inicial. Almenys aquesta és la hipòtesi que guanya força després dels estudis epidemiològics fets arran que quatre padrins que es trobaven a una de les plantes on s’havien ubicat els interns sans i un mínim de dos treballadors hagin desenvolupat la malaltia. Tot fa pensar que el segon brot podria haver-se originat en un membre del personal asimptomàtic que, sense sospitar-ho, podria haver transmès el virus.

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, no ha volgut parlar obertament de segon brot, però sí que ha reconegut que era complicat pensar que la nova onada de casos -almenys quatre positius entre els padrins i dos més amb simptomatologia compatible i dos auxiliars- es pugui vincular a la primera. Actualment, a la planta de la residència on s’han concentrat tots els avis afectats, hi ha 46 persones, de les quals 18 provinents de Salita. 6 més es troben convalescents, a l’espera de superar els dos tests PCR negatius.  Allà han estat traslladats els nous casos apareguts als darrers dies en una de les plantes on s’havien ubicat els residents sans.

Sobre aquesta segona onada de positius, Benazet ha explicat que “s’ha fet una investigació veient que algun cas ja no es podria atribuir al primer brot”. I aquesta, remarca, és el que ha permès “trobar una persona que era un portador sa”. Aquestes, ha recordat, “no s’adonen que tenen la malaltia però la poden transmetre”. El ministre ha assegurat que es mantenien totes les mesures de seguretat, però ha lamentat que “per molt que estiguem protegint, sempre hi ha risc que el virus pugui traspassar”. El titular de Salut ha volgut deixar clar que “el treballador no té cap responsabilitat” però ha indicat que “és possible que algun contagi més sigui per ell”.

Malgrat aquests nous casos i l’elevat nombre de defuncions que l’epidèmia del coronavirus ha provocat a la residència sociosanitària, Benazet ha volgut destacar també les que considera novetats positives. “Sortosament, ja tenim prop de sis o set persones que s’han anat curant de la malaltia”, ha indicat, a la vegada que ha apuntat que “és esperançador que amb el tractament que es fa, molts residents del Cedre i Salita s’aniran curant”. També ha lamentat que són “aquells que estan més a prop de la fase final de vida els que han rebut més fort i de qui s’ha precipitat la seva defunció”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending