Salut demana als laboratoris privats que fan tests pel coronavirus que els comuniquin els casos positius

Benazet entén que no hi ha cap problema amb aquestes proves fora del circuit públic, ja que “tenen els seus protocols i són absolutament fiables”

-
-

El Govern no veu cap inconvenient en el fet que laboratoris privats del país estiguin oferint als ciutadans la possibilitat de sotmetre’s a test d’anticossos que permetin comprovar si han estat contagiats o no amb el coronavirus. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, entén que els resultats que es donin són “fiables” i, per tant, no els aixeca cap dubte. Sí que ha avisat, però, que en cas que alguna persona doni positiu ho hauran de comunicar a les autoritats sanitàries.

Fa dies que diversos laboratoris del país estan realitzant proves similars a les que el Govern farà de forma massiva a partir de dimecres. És a dir, tests que serveixen per detectar si la persona té els anticossos que el seu organisme hauria d’haver desenvolupat si s’ha estat infectat amb la Covid-19, independent d’haver tingut o no símptomes. La principal diferència és que, en lloc d’una petita punxada al dit en aquests casos es fa una extracció completa de sang.

Altaveu ha pogut confirmar que un mínim d’aquests laboratoris estarien fent aquestes proves. Algun d’ells amb relatiu èxit de ciutadans, ja que fins i tot està a punt d’esgotar el material necessari. El cost oscil·la entre 28 i 63 euros.

Des del Govern no es considera que aquesta pràctica suposi cap problema. “Són laboratoris autoritzats i tenen els seus protocols”, ha indicat Benazet en ser preguntat per la situació. “Si fan tests, hem d’entendre que són absolutament fiables i no posaren en dubte res”, ha comentat el titular de Salut.

Des del Govern, però, sí que s’ha volgut remarcar que els establiments tenen una clara obligació. “Si detecten una persona malalta, ho han de declarar de seguida a l’autoritat sanitària”, ha apuntat el ministre.

Etiquetes

Les proves es fan amb una extracció de sang.

Relacionat

Laboratoris privats del país ofereixen l’opció de fer-se proves de coronavirus

Comentaris

Trending