Laboratoris privats del país ofereixen l’opció de fer-se proves de coronavirus

Els tests proposats serveixen per analitzar si es tenen o no anticossos de la malaltia i el preu, segons l’establiment, pot oscil•lar entre els 28 i els 63 euros

Les proves es fan amb una extracció de sang.
Les proves es fan amb una extracció de sang.

Diversos laboratoris del país està oferint la possibilitat de fer-se tests per detectar si s’ha passat o no el coronavirus. És a dir, proves per localitzar si es tenen els anticossos de la malaltia, similars en certa forma a les que es començaran a fer massivament des del Govern a partir del dimecres. El cost de sotmetre’s a aquestes anàlisis varia segons l’establiment, tot i que estaria entre 28 i els 63 euros.

Altaveu ha confirmat que almenys dos laboratoris del Principat fa dies que estan fent aquestes proves. Algun, de fet, gairebé hauria exhaurit el material necessari per realitzar-les i està pendent que li arribi més per poder continuar. Es tracta de tests que serveixen per analitzar si la persona té o no els anticossos que el cos genera contra el virus. És  a dir, serveix per informar si s’ha tingut o no la Covid-19.

Les proves es fan amb una extracció de sang i es triga entre 24 i 48 hores a tenir els resultats

Per tant, són proves similars a les que farà el Govern a partir de dimecres. Ara bé, canvia el procediment. Els tests que impulsa l’executiu amb la col·laboració de la Fundació Actua són ràpids i es farà amb una petita punxada al dit per extreure sang -com ara amb les proves de sucre dels diabètics- i els resultats es tindrien de forma ràpida, en un temps aproximadament d’un quart d’hora. En canvi, els laboratoris fan directament extracció de sang i triguen entre 24 i 48 hores a tenir les dades.

El cost de la prova depèn de l’establiment. En algun lloc demanen 28 euros. En algun altre, uns 63. No deixen clar si estarien coberts per la Caixa Andorrana de Seguretat Social. Els dos dels quals ha tingut constància Altaveu tenen acord de convenció. En algun cas s’assegura, segons les fonts consultades, que si es té recepta del metge referent, es reemborsaria el 75% del cost.

En altres, s’ofereixen a fer la documentació per poder demanar la cobertura, però no poden confirmar que la companyia ho accepti. I és que, admeten, aquesta podria decidir no fer-ho tenint en compte que els tests que farà el Govern seran gratuïts. Les fonts consultades sí que remarquen que des dels establiments s’aconsella que si es vol fer la prova, es faci, però que això no ha de significar no participar en els que impulsarà l’executiu.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending