Salut demana a les farmàcies tots els medicaments que continguin cloroquina o hidroxicloroquina

Són els fàrmacs amb els quals s’està fent un tractament preventiu, igual com es fa amb assajos clínics en països veïns

Comentaris

-
-
El ministeri de Salut està recopilant tota la cloroquina i la hidroxicloroquina que hi ha al país. L’abastiment d’aquests fàrmacs, que són els que s’usen per fer un tractament preventiu a mode d’assaig contra el coronavirus, està sent molt dificultós. Per això ara per ara es demana a les farmàcies que posin a disposició de les autoritats totes les unitats que tinguin dels productes que continguin l’esmentat producte.

En aquests moments l’eficàcia de la cloroquina i la hidroxicloroquina s’està avaluant en un bon nombre d’assajos clínics, segons que recorda el ministeri en un dels darrers decrets de mesures en relació amb el Covid-19 notificats recentment, però encara no se n’han publicat els resultats. Tot i això, el seu ús ha generat expectatives positives, de manera que diverses autoritats (Itàlia, França, la Xina) han inclòs la cloroquina o la hidroxicloroquina com una de les alternatives per tractar pacients infectats pel coronavirus de la Covid-19. En molts casos el tractament també inclou l’azitromicina. 

Per aquest motiu es demana a totes les oficines farmacèutiques que posin a disposició del ministeri de Salut totes les unitats dels medicaments amb hidroxicloroquina o cloroquina de què disposin, i que en notifiquin les quantitats a través del l’adreça de correu electrònic ars@govern.ad. Les farmàcies que tinguin algun pacient en tractament per lupus eritematós que necessiti aquests medicaments poden conservar els envasos necessaris per a aquests pacients.


Els medicaments amb hidroxicloroquina són:

− Doloquine 200 mg, comprimits

− Hidroxicloroquina ratiopharm 200 mg, comprimits recoberts amb pel·lícula EFG

− Xanban 200 mg, comprimits recoberts amb pel·lícula EFG

− Plaquenil 200 mg, comprimits

Els medicaments amb cloroquina són:

− Resochin 155 mg, comprimits recoberts

− Nivaquine 100 mg, comprimits

− Nivaquine 25 mg / 5 ml, xarop


 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending