Saetde denuncia que es barri el pas en un accés públic de Canillo per perjudicar-la

Un camí que porta cap a una zona on la societat ha estat fent obres de preparació de l’ampliació del telecadira del Pla de les Pedres apareix ‘tancat’ per dos grans rocs

-
-
Lluny de calmar-se, l’enfrontament entre Ensisa i Saetde, entre Canillo i els accionistes privats majoritaris a la societat que gestiona l’estació del Pas de la Casa i Grau Roig va a més. La societat encampadana ha lamentat que hagi detectat com un camí d’accés públic canillenc ha aparegut amb dues grans roques al mig que hi barren el pas. I estudia accions legals. Aquest camí, que porta de la zona del Peretol fins al riu de Masat, havia de ser necessàriament usat per la maquinària de Saetde per fer les obres de preparació de l’ampliació del telecadira del Pla de les Pedres.

Segons fonts de Saetde, hi ha dues actuacions clarament diferenciades. D’una banda, l’aturada d’obres decretada pel comú de Canillo -i sobre la qual, la corporació liderada per Josep Mandicó no ha donat cap explicació malgrat que l’Altaveu l’ha demanat- i, de l’altra, l’aparició del camí del pas barrat que, segons les fonts, porta a altres èpoques també viscudes per l’impulsor primer de l’estació d’esquí encampadana, Francesc Viladomat. Saetde està ara recollint tota la informació per decidir si interposa alguna acció judicial. “Ningú no pot imposar la Justícia per la seva mà”, han assegurat les fonts consultades, que han deixat clar que l’aparició dels rocs “no té cap altre objectiu que intentar perjudicar Saetde”. Es considera que hi ha abús de poder i arbitrarietat.

Les fonts consultades han admès que es van fer unes obres, que es va obrir una mena de camí, en un terreny que, a parer de Saetde, pot estar en zona litigiosa (i que Canillo considera que no hi ha dubte que és sòl de la seva titularitat pública). Les obres tenien una longitud d’una vintena de metres hi havien de servir de preparació per, després, actuar directament en el Pla de les Pedres i en l’allargament del telecadira. “Si hi ha algun dubte, el comú haurà d’interposar una acció judicial que pot acabar amb la imposició d’una multa a Saetde o la condemna a restituir el terreny en el seu estat anterior. Però ho ha de dir la Justícia” i “no pas tirant pel recte i adoptant maneres de fer que recorden a conflictes haguts el 1956 o el 1974”.

Saetde ha deixat de fer cap més intervenció. L’obra que s’havia de fer en terreny dubtós segons l’empresa encampadana ja està acabada. I la que havia de fer-se en terreny indubtable d’Encamp de moment no s’han iniciat perquè, per ara, el ministeri de Medi Ambient encara no ha concedit les autoritzacions preceptives. Saetde espera que el consell de ministres doni el vist-i-plau als permisos sol·licitats per ampliar el telecadira del Pla de les Pedres aquest dimecres.

La societat encampadana ha lamentat que les tibantors reiterades són una pedra a la sabata massa gran per intentar reconduir, si és que encara hi hagués opció, el trencament de Grandvalira. En aquest sentit, les fonts consultades han assegurat que el cap de Govern, que continua intentant collar la família Viladomat per mirar que sigui possible reconduir la dissolució de la principal marca i un dels principals negocis del país, té un nou punt en contra amb el tancament ‘a la brava’ del camí d’accés públic.

Una màquina contractada per Saetde treballant en la zona.

Relacionat

Més llenya al foc en la batussa entre Ensisa i Saetde: el comú de Canillo atura les obres al Pla de les Pedres

Comentaris

Trending