S'acceleren les mesures de prevenció pel coronavirus

Les estacions preveuen tancar aquest diumenge i hi ha empreses que ja han enviat els empleats a casa mentre que a l'escola de segona ensenyança d'Encamp hi ha preocupació per un grup d'alumnes que van estar a Igualada

-
-
Les mesures de prevenció per la pandèmia de coronavirus s'han accelerat a les darreres hores. Les estacions d'esquí preveuen tancar aquest diumenge i algunes empreses ja han enviat els treballadors a casa. A Govern, es prenen precaucions al servei de tràmits, entre elles el trasllat de les cues d'espera al carrer per evitar aglomeracions a l'interior.

Aquest divendres moltes empreses han reunit els treballadors per anunciar la decisió que els pròxims dies treballaran des de casa. Així s'ha facilitat les contrasenyes d'accés per a poder fer-ho. Algunes empreses ja han enviat els treballadors a casa. També alguna institució com és el cas del Consell General mentre que el comú de Sant Julià de Lòria ho ha fet amb els treballadors que han tingut febre els darrers dies. Caldea ha tancat les instal·lacions fins a nou avís i Encamp ha tancat el Prat Gran.

Pel que fa a les estacions, la decisió de continuar obertes no ha durat ni 24 hores. Els dominis esquiables ja treballen amb la hipòtesis de tancar portes el diumenge i posar fi a la temporada. De fet, fonts properes a alguns treballadors ja han indicat a Altaveu que estan pendents de reunions on se'ls comunicaria la decisió en les properes hores.

Pel que fa al Consell General ha suspès tots els actes de celebració de la Constitució, que havien d'iniciar-se aquest divendres tarda amb la jornada de portes obertes i un espectacle infantil, i que continuaven dissabte, culminant amb la tradicional recepció de la síndica general. A banda s'han ajornat tant la sessió tradicional del dia de la Constitució com la de control a Govern que estava prevista per dijous vinent. 

Al mateix temps, hi ha preocupació per la presència el dissabte passat a la competició de robòtica First Lego d'Igualada d'un grup d'escolars i professors de l'escola andorrana de segona ensenyança a Encamp. Especialment pel fet que al llarg de tota la setmana han estat fent classes, amb la resta d'alumnes, amb noramlitat. Aquesta inquietud també s'amplia a un grup de docents i estudiants de quart de secundària que el mateix dijous van visitar les instal·lacions de batxillerat a la Margineda, juntament amb altres integrants de la resta de centres de secundària.

Una altra alarma ha saltat a la Massana. En un dels hotels de la població, hi havia un grup de turistes provinents de Madrid i s'han aixecat sospites d'un possible brot. Per això, s'està analitzant la situació.

Un altre lloc on es comença a evidenciar l'anormalitat de la situació és al servei de tràmits de Govern. A banda d'extremar les mesures higièniques, s'ha optat per reconduir les cues d'espera cap al carrer. D'aquesta forma s'evita que hi hagi aglomeracio de gent a l'interior de les dependències governamental. 

Per altra banda, el Partit Socialdemòcrata (PS) i Progressistes-SDP han donat suport a les mesures aprovades aquest dijous pel Govern. El grup parlamentari encapçalat per Pere López ha entrat una pregunta urgent aquest divendres demanant a l'executiu que valori la possibilitat de crear una taula conjunta formada per govern, oposició, patronals i sindicats per avaluar la situació de crisi i les mesures pal·liatives destinades a compensar els efectes econòmics i socials com podrien ser ajornaments o incentius en matèria fiscal o en les cotitzacions socials alhora que mesures de reforç dels sistemes de protecció social.

Des de Terceravia i davant d'aquesta situació excepcional d'emergència sanitària han expressat el ple suport a Govern per les mesures preventives preses, també agraeixen la tasca feta per tot el personal sanitari.

Comentaris (6)

Trending