Riva estén la mà als comuns en els entorns de protecció

La ministra de Cultura i Esports diu que el Govern ha de tenir un paper més important en l'òrgan gestor de la Vall del Madriu-Perafita-Claror

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la seva compareixença
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva durant la seva compareixença
La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha comparegut aquest dimecres a la comissió legislativa d’Educació, Recerca, Cultura, Joventut i Esports per presentar les prioritats del seu ministeri durant la legislatura 2019-2013. La reconstrucció del campanar de l'església de Sant Vicenç d'Enclar, els entorns de protecció o la Vall del Madriu-Perafita-Claror han alguns dels temes que ha desenvolupat així com el Museu Nacional, el foment de l'ús del català i impulsar el turisme cultural.

Riva ha anunciat que treballarà amb els comuns en els entorns de protecció i que cal un conveni perquè el Govern tingui un paper més important en l'òrgan gestor de la Vall del Madriu-Perafita-Claror. "Ara que ja hi ha els nous equips comunals, parlaré amb els consols, individualment o en reunió de cònsols per a fer-los partíceps dels entorns de protecció. Són uns col·laboradors necessaris. Volem treballar de manera conjunta i sense ells no es poden dur a terme. La nostra voluntat és donar aquest impuls". La voluntat de la ministra és tenir una reunió aquest mateix mes de gener.

Pel que fa a la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar ha deixat clar que no afectarà la candidatura del Coprincipat a Patrimoni Mundial de la Unesco. Ha manifestat que es farà un treball de revisió dels monuments que estan més exposats.

Sobre la participació a la biennal de Venècia, la ministra ha dit que cal obrir un període de reflexió tenint en compte que la pròxima edició no és fins l'any 2021 i no descarta fer alguns canvis després de reconèixer que "és una eina  de diplomàcia cultural molt important".

En referència al nomenclàtor ha indicat que tornarà a reunir la comissió de toponimia i valorar noves incorporacions en el llistat. Finalment, i en aquest àmbit ha subratllat que la participació ciutadana, la creativitat i les sinergies seran claus en els objectius de la legislatura.

En l'apartat d'esports, Riva ha anunciat que volen convertir l'Esqui Estudi en l'Esport Estudi seguint el model que està en vigor a França des de anys, i ha recordat el projecte que les empreses que inverteixin en esport tinguin bonificacions fiscals.

Ha desglossat també altres objectius del departament com la potenciació del metge especialista referent de l'esport, l'ampliació del Centre de Tecnificació d'Ordino (CTO) i el desenvolupament reglamentari de la llei de l'Esport.

Comentaris

Trending