Rios alerta de les “factures” que “ens trobarem” a Encamp per “les inversions fetes al final del mandat per justificar que s’ha fet alguna cosa”

El candidat posa la pèrdua del Prat Gran com a exemple de la manca de treball i planificació que, al seu entendre, ha tingut el comú actual

Els candidats de PS I a dalt de l'escenari durant la reunió.
Els candidats de PS I a dalt de l'escenari durant la reunió.

David Rios, candidat a cònsol major d’Encamp per part de Partit Socialdemòcrates Independents (PS I) ha lamentat que, si guanyen les eleccions el dia 15 i entren el comú “ens trobarem les factures” de les “grans inversions del darrer any del mandat”, fetes, ha afirmat, per poder justificar que s’ha fet alguna cosa. El cap de llista ha posat com a exemple d’aquest manca de treball la situació del Prat Gran i la poca relació amb els pobles francesos veïns. Justament, en aquest sentit, ha avançat la voluntat d’impulsar treball conjunt amb aquestes localitats, com evidencia la trobada mantinguda amb l’alcalde de l’Ospitalet, Arnaud Díaz.

La candidatura socialdemòcrata ha celebrat aquest dimarts la reunió de poble a la Valireta. Davant de prop d’una quarantena de persones, i en un acte molt conjunt, on han parlat tots els seus membres, han desgranat les principals propostes del programa que, persegueix, ha remarcat Rios, que “Encamp torni a ser el cor d’Andorra” com “quan fa 30 anys, que totes les parròquies s’emmirallaven en nosaltres”.

El candidat a cònsol major ha assegurat que aconseguir aquest objectiu “no és complicat” i “no calen inversions milionàries el darrer any de mandat per justificar que s’ha fet alguna cosa”. Sobre aquest punt, ha indicat que “ens trobarem ara les factures a la taula”. Per a Rios, el que cal és “fer un projecte comú que impliqui els ciutadans”.

Una altra cosa que, ha lamentat, es trobaran en cas de victòria electoral és que “els ciutadans ja no tenen el Prat Gran” i ha acusat l’actual majoria de “passar-nos la pilota perquè trobem la solució”. Rios ha assegurat que el nou parc “el dissenyarem a un espai comunal, amb els ciutadans i cada euro que invertim s’hi quedarà allà”.

En el marc de la reunió, el cap de llista de PS I ha explicat la reunió mantinguda amb l’alcalde de l’Ospitalet, Arnau Diaz. “Hem parlat dels accessos, dels horaris dels trens que porten els turistes i del bus que connecta amb el Pas”, ha apuntat. Sobre aquest punt, ha lamentat que el comú actual “ha tingut parades aquestes qüestions” que “són molt importants pel Pas, per Encamp i per Andorra”. A més, ha defensat que “el comú ha d’estar representant” en les reunions bilaterals que fa el Govern amb les autoritats de les regions franceses properes perquè “ens hi juguem molt”.

Gran part de l'acte ha consistit a presentar les propostes del programa, però també s'ha aprofitat per tirar algun dard a En Comú per Encamp

Sobre la relació amb Saetde, ha volgut destacar que “és la calu del poble” i que cal “restablir les relacions per poder arribar  a enteses”. Per això ha avançat que sobre la concessió “es convocarà un concurs públic internacional que validarà majoria i oposició i tots vosaltres”.

El cap de llista socialdemòcrata també ha destacat la necessitat de “fer polítiques d’habitatge”, malgrat que “hi ha qui diu que no hi ha problemes a Encamp”, afirmació que ha desmentit. “Sí que n’hi ha i ho hem constatat. No pot ser que gent de tota la vida hagi de marxar a viure fora perquè no es pot pagar un pis”, ha manifestat.

Tot i que bona part de l’acte ha consistit a exposar propostes, també hi ha hagut temps per llençar algun dard contra els rivals, bàsicament contra En comú per Encamp. “A vegades es fan candidatures ajuntant-te amb gent per guanyar les eleccions”, ha apuntat, tot preguntant-se que “si ho fas, què passa l’endemà” quan el que cal és “un equip per gestionar amb solidesa un pressupost de 35 milions”. També ha manifestat que el que vol el PS és “trencar el continuisme, les poques ganes de fer les coses, de fer-les a dos mesos de les eleccions per quedar be, les poques ganes d’estar a prop del poble, d’escoltar-vos”.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending