Reobren Arcalís, Arinsal i l'accés a França

L'alerta pel perill d'allaus és de nivell 3 aquest divendres i pujarà a nivell 4 dissabte per l'augment de temperatures

Els sectors de Pal i Arinsal estan oberts
Els sectors de Pal i Arinsal estan oberts
La situació a les carreteres i a les estacions d'esquí torna a una relativa normalitat després de la nevada generalitzada arreu del país. Les estacions d'Ordino Arcalís i d'Arinsal que van haver de tancar durant la jornada d'aquest dijous, estan obrint de forma progressiva les instal·lacions. Però no cal abaixar la guàrdia, perquè el Servei meteorològic nacional segueix alternant del perill d'allaus, que es troba a nivell 3 aquest divendres, però que pujarà fins a nivell 4 dissabte, per l'augment de temperatures. De manera que, la neu quedarà humida, cosa que pot fer baixar allaus.

L'accés a França per la RN-22 ha reobert, malgrat que hi ha restriccions pels vehicles de 19 tones. De la mateixa manera, també han tornat a obrir Ordino Arcalís i Arinsal. L'estació ordinenca ha anunciat que han treballat intensament durant aquesta nit per poder posar les estacions en marxa i obrir les parts baixes i treballar durant el dia per poder condicionar la resta d'instal·lacions. Mentre que el sector de Pal té al 100% les seves instal·lacions i Arinsal compta amb 10 de les 19 pistes obertes. Pel que fa als equipaments especials encara són necessaris a partir de Canillo i del Serrat.

Els avisos meteorològics per vent per aquest divendres són de fins a 70 km/h als fons de vall i de 90 km/h als cims. Les temperatures també han d'anar pujant i dissabte també ho faran. Les precipitacions en forma de neu es preveuen només a cotes a partir de 1.500 metres. La gran problemàtica per al cap de setmana, es pot donar als cims i a les crestes i per això el risc d'allaus durant dissabte serà de 4 sobre 5.

De manera que, Govern recomana a totes les persones que tinguin previsió d'anar a la muntanya que ho facin amb les màximes precaucions i triant els recorreguts "més allunyats del perill d'allaus, i sempre amb els equipaments de seguretat necessaris". I també, recomana evitar esquiar fora de pistes.

Netejant voreres a Escaldes.

Relacionat

Calma a la vall, perill a la muntanya

Comentaris

Trending