Vives nega rotundament qualsevol relació amb casos d’encobriment de delictes sexuals a l’Església

Els serveis del Copríncep qualifiquen, en un comunicat de tendenciosa, la publicació del rotatiu espanyol 'El País'

Joan-Enric Vives.
Joan-Enric Vives.

El Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives nega rotundament qualsevol relació amb casos d’encobriment de delictes sexuals a l’Església. En un comunicat, els seus serveis qualifiquen de tendenciosa, la publicació del rotatiu espanyol 'El País'. 

En el comunicat s'afegeix que "un periodista autor d'un llibre sensacionalista sobre el sexe dels capellans, i sense cap mena de prova, esmenta en un fragment una entrevista l'any 1988 entre un diaca i el Rector del Seminari de Barcelona, sobre comportaments contraris a la moral catòlica, i fa notar que, a part de quedar horroritzat, el Rector del Seminari, no va actuar".

Joan-Enric Vives en un acte públic.

Relacionat

Un informe sobre encobriment de delictes sexuals a l’Església enviat al Vaticà inclou Vives

Segons expliquen els serveis del Copríncep, "el llibre atribueix erròniament a Vives que ell era el rector del Seminari de Barcelona, però no ho era, ja que no ho va ser fins al juny de 1991 i tampoc no era bisbe auxiliar de Barcelona. Els fets  que se li volen atribuir són de molt abans, i no estan relacionats amb la seva persona. Mons. Vives nega amb rotunditat que tingués res a veure amb aquest cas".

Finalment, indiquen que "sobre aquesta errada del llibre, Vives va presentar-li al periodista la seva queixa, que aquest va acceptar, però no ho va voler modificar.  Aquesta calúmnia del llibre va ser comunicada a la Guàrdia civil i a les autoritats pertinents", però en cap moment es va presentar una querella.

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending