El Vaticà prepara el nomenament de mossèn Elvira com a bisbe

Quan accedeixi al càrrec, l’actual rector d’Encamp s’incorporaria a una diòcesi petita que podria ser la de Menorca que ara mateix està vacant

Comentaris

Toni Elvira en una missa a les Bons.
Toni Elvira en una missa a les Bons. ALTAVEU

El Vaticà té en la seva llista de futuribles bisbes el rector d’Encamp mossèn Antoni Elvira. Quan accedeixi al càrrec començaria en una diocèsi petita com Eivissa, Menorca, Tortosa o Terol. Les de Menorca i Tortosa estan vacants ara mateix.

Els informes que han arribat al Vaticà són favorables pel nomenament d’Elvira tot i que el procés sol ser llarg i complicat. El rector d’Encamp compleix amb tots els requisits i ja és conegut a la Santa Seu.  El papa Francesc el va nomenar l’any 2016 Missioner de la Misericòrdia. El novembre del 2018 va entrar a formar part del Capítol de la Catedral de la Seu d’Urgell com a canonge i és vicari episcopal per a l’acció pastoral.

Mossèn Elvira, nascut a Tremp el 1970, va ser ordenat sacerdot el 1996. Per ser nomenat bisbe, cal tenir més de 35 anys i haver estat ordenat prevere almenys cinc anys abans. S’ha de tenir un doctorat o com a mínim una llicenciatura en Sagrada Escriptura, teologia o dret canònic d'un institut d'estudis superiors aprovat per la Seu Apostòlica o, com a mínim, que sigui veritablement expert en aquestes disciplines.

El seu nom està als despatxos del Vaticà i ara és qüestió de temps, una cosa que a la cúpula de l’església catòlica és impossible de quantificar, com també ho és saber el lloc on anirà destinat.

 

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending