Toc de campanes al Principat per la mort de Benet XVI

El Papa emèrit va ser qui va signar el Concordat entre Andorra i la Santa Seu i qui va nomenar Joan Enric Vives com a arquebisbe ad peronam

Comentaris

Benet XVI durant la seva etapa com a Papa.
Benet XVI durant la seva etapa com a Papa.

Passades les dotze del migdia, les campanyes de les diferents esglésies del país han començat a repicar, per a sorpresa de molts ciutadans. El motiu? Es tracta del toc de difunts, que es fa per anunciar la mort del Papa emèrit, Benet XVI. La defunció de Joseph Ratzinger ha estat confirmada pel Vaticà aquest matí, a l’edat de 95 anys.

El religiós alemany, que va ser pontífex entre l’abril del 2005 i febrer del 2013. Llavors, va renunciar al·legant que volia dedicar-se a l’oració i al retir espiritual. Era una decisió excepcional en la història de l’Església catòlica. I en gran part, també provocada pels escàndols, entre ells de pederàstia que havien esclatat en la institució. El conclau posterior va escollir l’argentí Jorge Mario Bergoglio com al seu successor, sota el nom de Francesc I.

Feia dies que se sabia del delicat estat de salut de Benet XVI. Francesc havia demanat als fidels que preguessin per ell. Aquest dissabte, però, s’ha confirmat la seva mort, a l’edat de 95 anys.

Per això, pels volts de les dotze, i seguint la demanda feta des del bisbat d’Urgell, les campanes de les esglésies del país han fet sonar el toc de difunts, per anunciar l’òbit del Papa emèrit i, també, en senyal d’homenatge. També està previst que a cada parròquia, al llarg dels pròxims dies, se celebrin misses especials de funeral.

També ha reaccionat el bisbat d’Urgell, que ha emès un comunicat on es demana que “arreu de la diòcesi es facin pregàries pel repòs etern” de Ratzinger, sobre el qual s’assegura que “ens ha donat gran exemple de bondat i d’humil servei a la vinya del Senyor”.

Pel que fa a la relació amb Andorra, cal recordar que Benet XVI va ser el Papa que va impulsar la negociació i la posterior signatura del Concordat entre el Principat i la Santa Seu, amb Albert Pintat al capdavant del Govern. També va ser qui va decidir nomenar el Copríncep Episcopal, Joan Enric Vives, arquebisbe ad personam. Per això, des del bisbat es remarca que “la seva memòria perdurarà per al bona doctrina del seu magisteri l’exemplaritat de la seva vida”.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending