Reforç de policia i urbans per garantir un Carnaval sense “aldarulls” a Encamp

El comú i el cos d’ordre han preparat un dispositiu de vigilància “lleugerament” superior al d’edicions anteriors amb el record dels incidents viscuts ara fa uns mesos a la Festa Major de Sant Julià

Un instant del Carnaval del 2019.
Un instant del Carnaval del 2019.

Les 12:02 h. És l’horari oficial marcat per a la penjada del Rei Carnestoltes, acte que marca l’inici del Carnaval a Encamp. És el tret de sortida a uns dies de festes que des del comú es vol que es visquin amb alegria però sense aldarulls. En el record estan els incidents viscuts a l’estiu durant la Festa Major de Sant Julià. Per això, s’ha reforçat la presència de policia i urbans per garantir que les celebracions transcorrin sense cap problema.

En concret, i segons les fonts de la corporació consultades per Altaveu, hi haurà presència permanent de dues patrulles d’agents de circulació i tres més del cos d’ordre en tot moment, especialment en les hores on s’espera una major afluència de participants, no només d’Encamp sinó també de la resta del Principat. Es tracta d’un dispositiu “lleugerament” superior al d’anteriors edicions.

Des del cos de policia, s’admet que aquest increment de presència té el seu origen en els fets de Sant Julià –amb aldarulls que van provocar ferides a diversos agents i posteriorment diverses detencions-. “L’objectiu és que no hi hagi incidents i que la gent pugui gaudir del Carnaval”, han apuntat. “Volem que sigui tranquil”, s’ha indicat.

El mateix s’apunta des del comú. “Cal que la festa es desenvolupi sense aldarulls ni incidents”, han comentat. De fet, a més del reforçament de la presència d’efectius dels cossos de seguretat, també s’ha volgut incidir en la prevenció. Aquesta setmana, el Punt d’Informació Juvenil de la parròquia ha ofert una formació centrada en la conscienciació sobre la necessitat d’un consum responsable d’alcohol.El servei de bus nocturn s'amplia a dilluns i dimarts

El Govern ha acordat amb el comú d'Encamp allargar el servei de bus nocturn del cap de setmana també les nits de dilluns i dimarts per poder oferir una alternativa al cotxe a aquells que vulguin anar als actes de Carnaval. Es mantindran els horaris habituals, però només entre la capital i el poble i viceversa.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending