Rascagneres ataca els candidats per a qui Encamp “és un mitjà per arribar a un altre lloc”

El ministre Torres Falcó i la cap de llista d’En Comú, Laura Mas, destaquen la “necessitat” que continuï la “bona entesa” i que comú i Govern “avancin en la mateixa direcció”

Mas i Rascagneres, abans de pujar a l'escenari, envoltats de la plana major de DA.
Mas i Rascagneres, abans de pujar a l'escenari, envoltats de la plana major de DA.

Jean Michael Rascagneres, candidat a cònsol menor d’En comú per Encamp, ha aprofitat la reunió de poble que la formació ha celebrat a la sala Valireta per llançar dards als seus principals rivals: els socialdemòcrates. El número 2 de l’aliança entre Demòcrates i Liberals a Encamp ha remarcat que la llista té com a “únic objectiu” la parròquia, a diferència, ha apuntat, “d’altres que tenen altres objectius” i per als quals "Encamp és un mitjà per arribar a un altre lloc”.

Rascagneres –o ‘el Rasca’ com l’ha volgut anomenar afectuosament l’actual cònsol major, Jordi Torres Arauz-, ha fet aquests retrets durant una reunió de poble que ha omplert la sala d’actes de la Valireta. A la trobada hi havia per donar suport el cap de Govern, Xavier Espot, el ministre d’Ordenament, l’encampadà Jordi Torres Falcó, o consellers generals com Ferran Costa.

El candidat a cònsol menor no ha tingut problemes en aprofitar la seva intervenció -més enllà de desgranar alguns dels aspectes del programa- per criticar els socialdemòcrates. Així, sense referir-se a ningú en concret però en un to que apuntava clarament cap al PS, ha refermat que “per alguns la parròquia és un mitjà per arribar a un altre lloc”. Sí que ha donat una pista: “Hi ha qui diu que vol acabar amb DA”.

Un altre dard que sí que tenia nom i cognom: David Rios. Rascagneres ha recordat un debat celebrat dimarts on “un candidat explicava que el pressupost del comú és de 40 milions”, tot recordant que el darrer, el del 2019, és de 27. “Per preparar un programa has de saber amb què comptes; si no, pots tenir dificultats”, ha explicat.

L’acte l’ha obert l’actual cònsol. Torres Arauz ha volgut posar en relleu que “han aparegut el menyspreu, les crítiques i els retrets”, però ha remarcat que “són bàsiques i poc fonamentades”. A la vegada, ha aprofitat per treure pit de la gestió realitzada els darrers anys, especialment per la reducció del deute i per l’impuls del pla de reactivació econòmica. Un altre punt que ha volgut destacar han estat “les bones relacions que ara tenim amb Saetde” i ha volgut citar el mateix Joan Viladomat: “Quan ve a casa comuna, ens diu que abans anava a territori enemic i, en canvi, ara diu que se sent a casa”.

Aquesta sintonia, ha avançat, serà clau per abordar l’ampliació de la concessió, un dels punts del programa d’En Comú. “Fa temps que ens demana fer-ho en termini i domini. Finalment, han entrat en raó i entén que tot passa per una nova concessió”, ha revelat el cònsol, que ha avançat que “el primer serà el rescat de l’actual i caldrà pactar-ho”, tot i que, des de Saetde, “saben que hi ha un risc important, però ens ha dit que si volem continuar creixent s’ha d’assumir”.

El cònsol actual, Jordi Torres Arauz, ha explicat l'acord amb Saetde per tirar endavant una ampliació de la concessió que requerirà d'un nou concurs

Torres ha apuntat que en rescindir la concessió “ens demanarà una indemnització pel lucre cessant i pels actius que té construïts” i ha explicat que ja s’ha pactat “que es farà de forma consensuada amb dues empreses de prestigi internacional”. Cadascuna d’elles farà una valoració i “s’hauran de posar d’acord”.  

En l’acte també han intervingut els números 3 i 4 de la llista, Fina Rodríguez i Èric Alguacil, així com el ministre d’Ordenament. Torres Falcó ha volgut destacar que “el sentiment d’injustícia que hi havia a Encamp amb el Govern el 2003” –no ha citat que aquell executiu era, per cert, liberal- “ha canviat” tot posant l’exemple del trasllat del ministeri de Cultura al Rosaleda. “Les inversions i les oportunitats ja no passen de llarg”, ha manifestat, per advertir posteriorment que “necessitem un Govern i un comú que avancin en la mateixa direcció”.

Com és lògic, l’acte l’ha tancat la candidata a cònsol major (la primera dona que ocuparia el càrrec, s’ha volgut destacar), Laura Mas, que ha protagonitzat el moment emotiu de la nit en tenir seriosos problemes per contenir les llàgrimes en recordar la figura del seu padrí. La número 1 ha volgut defensar que “aquest mandat s’ha treballat molt; hem fet realitat molts projectes i superat molts problemes, però Encamp és millor que fa quatre i que fa vuit anys”. També ha defensat que ella i el seu equip “coneixem Encamp, el comú i el pa que s’hi dona”. Tampoc s’ha estat d’avisar que “és fonamental que continuï la bona entesa entre comú i Govern per tirar endavant projectes claus com la ubicació d’un segon ministeri a Ràdio Andorra, la carretera del Pas o el Museu de l’Automòbil”.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending