Queden en llibertat provisional tant l’exsecretari general de la FAF com l’extresorer

Tomàs Gea deixa l’arrest domiciliari i José García surt de la presó després que se li hagi retirat el passaport

-
-
L’exsecretari general de la Federació Andorrana de Futbol (FAF) Tomàs Gea i l’extresorer de la mateixa entitat José García han recobrat aquest dijous la llibertat provisional. La batlle que instrueix el ‘cas Cautxú’ ha decidit retirar les mesures que restringien la seva llibertat -un estava en arrest domiciliari; l’altre estava empresonat- i, en principi, ha retirat el passaport a Garcia, amb la qual cosa no podrà sortir del Principat. De moment no ha transcendit si se'ls ha imposat alguna mesura que els impedeixi acostar-se a la federació com va passar amb l'ara expresident Víctor Santos. Però en principi no hi hauria cap limitació en aquest sentit.

Vist que les diligències principals ja s’han practicat i que la llibertat de moviments tant de Gea com de García ja no pressuposen cap dificultat en relació amb la investigació, i vist també el termini de presó provisional realitzada i el fet que les comissions rogatòries sol·licitades als països on estan radicades les empreses amb les quals va tenir tractes mercantils els dos processats en relació amb l’adquisició de material per a la FAF encara no han estat complementades, la batlle ha decidit dictar la llibertat provisional. Això sí, l'extresorer no podrà sortir del país perquè se li ha retirat el passaport i, a més a més, cada primer dia hàbil de mes s'haurà de presentar a la seu de la Justícia.

Gea feia uns cinc mesos que era en arrest domiciliari després que se l’hagués excarcerat per motius de salut. García hauria fet dilluns set mesos que estava empresonat, després que es presentés a la Batllia setmanes després que esclatés el cas, que el va agafar fora del país. Inicialment, tots tres, igualment com l’expresident de la FAF, Víctor Santos, estaven acusats d’apropiació indeguda, administració deslleial, defraudació a la CASS i blanqueig de capitals. Moltes de les fets sobre els quals es basaven les acusacions s’han anat desmuntant per part dels processats i les seves defenses i en relació a d’altres dels elements de la causa encara no s’han practicat suficients diligències com per poder sostenir segons quines acusacions.

La seu de la FAF controlada per la policia; a la imatge petita, José García.

Relacionat

El Constitucional acorda estudiar si s’ha vulnerat el dret a la llibertat de l’extresorer de la FAF

Comentaris (1)

Trending