Quatre busos de l'Alsina Graells asseguren el trajecte amb Barcelona en una primera jornada de vaga sense incidents

Es respecten els serveis mínims i el primer vehicle ha sortit de l'Estació Nacional a les sis del matí

-
-
Els serveis mínims s'estan respectant en el primer dia de vaga dels conductors de l'Alsina Graells. A les sis del matí d'aquest dijous ha sortit de l'Estació Nacional d'Autobusos el primer vehicle dels quatre que cobreixen el trajecte entre Andorra i Barcelona. La resta sortiran a les 15 h (directe i via Solsona) i a les 15 h 50 per Ponts. La jornada ha anat acompanyada de mobilitzacions com en el cas de Berga on s'ha fet una manifestació. Segons el comitè de vaga, la protesta té un seguiment d’entre el 75 i el 80%.

Quatre autobusos cobreixen el trajecte entre Andorra i Barcelona i viceversa en la primera jornada de vaga dels conductors de l'Alsina Graells per denunciar que no estan cobrant uns complements salarials que el conveni laboral reconeix i que inclou uns 150 treballadors. Els treballadors de la companyia protesten per la decisió de la propietària de no abonar complements salarials que els són reconeguts per conveni, incloent-hi el conegut com a complement de "toma y deje" del vehicle -equivalent a dues hores diàries- i la quantia fixada en concepte de "borsa de vacances".

El departament de Treball de la Generalitat de Catalunya ha establert uns serveis mínims mentre duri la vaga que inclouen el 40% dels trajectes previstos durant les hores punta i un 20% per a la resta de la jornada. Pel que fa a les sortides des d'Andorra i des de Barcelona cap al Principat hi ha quatre serveis diaris mentre duri la vaga que, pel moment, s'estan respectant.

D'aquesta manera, el primer bus ha sortit de l'Estació Nacional d'Autobusos a les sis del matí i la resta ho faran a partir de les tres de la tarda. Un serà directe a Barcelona i els altres dos passaran per Solsona i per Ponts. Això farà que l'afectació de la vaga no sigui tan important ja que, en un primer moment, tot apuntava a que no hi hauria servei Andorra-Barcelona.

La companyia Alsina Graells va ser adquirida per Alsa l'any 2009. La primera jornada de protesta que es prolongarà fins el dissabte dia 3 s'està desenvolupant sense incidents i segons el comitè de vaga, té un seguiment d’entre el 75 i el 80% del personal.

Etiquetes

Comentaris

Trending